Enyhül a KRESZ-szigor

2012. május 07. 18:18

Csütörtökön kezdenek egyeztetni a Fidesz parlamenti frakciójának és a Belügyminisztériumnak (BM) a képviselői a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételek életszerűvé szabásáról - közölte a fideszes Bíró Márk hétfőn az MTI-vel.

2012. május 07. 18:18
A kormánypárti politikus javaslatára a Fidesz-frakció április 23-án döntött úgy, hogy a KRESZ-t módosító rendelet felülvizsgálatát kéri, álláspontjuk szerint ugyanis túlszabályozott lett a rendszer, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.
 
Bíró Márk - aki a jelenleg hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy egy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolja megfontolásra - hétfőn az MTI-nek elmondta: a délelőtti frakcióülésen Pintér Sándor belügyminiszter, majd ő is kifejtette érveit az ügyben. A fideszes politikus - mint felidézte - felszólalásában túl szigorúnak nevezte a jelenlegi közlekedési szabályokat, jelezte, hogy magasak a büntetési tételek, egyúttal nagyobb nyitottságot kért az ügyben a belügyi tárca vezetőjétől.
 
Pintér Sándor hajlott arra, hogy egyeztetés induljon, amelynek első állomása csütörtökön lesz a BM és a Fidesz-frakció több képviselőjének részvételével - közölte Bíró Márk, aki úgy fogalmazott: „tele vagyok reményekkel, bízom benne, hogy valami elindul”.
 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2012. május 07. 21:48
az eü doboz egy beszarás.Aki esetlegesen balesetnél kibontja steril kötözőt, és az esetleg szaros kezével kötöz, mennyivel sterilebb mint a lejárt jód?Röhej!
Ttibi
2012. május 07. 21:14
Enyhül.Igen.Pintér úr kecskéje most már kipa nélkül is bicajozhat részegen./a sok agyhalott meg csak 'nyócévenzen'.
Aromó
2012. május 07. 20:03
A KRESZ szigor még jó is lenne, ha párosulna következetességgel, arányosággal. Sajnos jelen esetben csak a szigor áll meg, az pedig így kevés. Az pedig, hogy rendőrséget egy bírságbehajtó külvárosi bandává züllesztették, ahelyett, hogy a fém- és termésgyűjtő szeddmagad szökevényeket gyűjtenék egybe és küldenék le a Dunán, már inkább felháborító.. :(
fogd a pénzt és kuss
2012. május 07. 20:03
100.000 ft bírság elsőre egy közúti szabálytalanságért, mérlegelés nélkül... abnormális. ez nem fogja a közlekedési morált előhúzni a béka segge alól, legfeljebb csődbe taszajtja a pógárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!