Kivégzésszerű gyilkosságok Sopronban

2012. április 19. 18:03

Két férfi halt meg Sopron egyik lőterén, miután három fiatal tudatosan megtervezett, kivégzésszerű akciót hajtott végre. Az osztálytársak több halálos lövés után kirabolták az áldozatokat és a sportklubot, hogy aztán „komolyabb” bűncselekményeket hajthassanak végre.

2012. április 19. 18:03

Tudatosan megtervezett, kivégzésszerű akciót hajtott végre az a három középiskolás, aki kedd este lőfegyverrel két embert megölt Sopron egyik lőterén, és kirabolta az áldozatokat – számoltak be a nyomozás eredményéről a megyei rendőrség vezetői csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatójukon. Takács Tibor, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya azt mondta: a rendezett, jó anyagi körülmények között élő V. Roland 19 éves hidegségi, T. Attila 19 éves vámosszabadi és M. Tamás 18 csornai lakos osztálytársak voltak egy soproni technikumban.

Az őrizetbe vett fiatalok pénz és fegyverszerzés céljából koárbban határozták el, hogy kivégzik a lőtér vezetőjét. Állításuk szerint – azért akartak fegyvert szerezni, hogy azzal újabb, „de már komolyabb” bűncselekményeket kövessenek el. A tettesek 2010 óta több lopást, betörést, illetve két alkalommal bolt elleni fegyveres rablást is elkövettek.

Az előre megtervezett akció szerint V. Roland, aki tagja volt a lövészklubnak, bejelentkezett, hogy gyakorolni szeretne társával. Több tárat is kilőttek a céllapokra, míg M. Tamás kintről figyelte a klubot. Az előre megtervezett forgatókönyv szerint T. Attila a lőgyakorlat közben hirtelen megfordulva fejen, arcon és nyakon lőtte az Anger réti sporttelep 53 éves elnökét, majd egy „kivégzésszerű lövést” adott le rá. A két fiatalember megpróbálta elrejteni a holttestet, illetve értékek, fegyverek után kutattak a helyiségekben. Ekkor lépett be a klubba B. Ervin, a 43 éves soproni férfi lőszereket hozott. Mivel nem látta a lőtér vezetőjét, számon kérte a fiatalokat, ezért T. Attila több lövést leadva megsebesítette a férfit, aki megpróbált elmenekülni. V. Roland féltérdre ereszkedve több lövést is leadott a már vérző, menekülő férfira, aki összeesett, ekkor T. Attila odalépett a földön fekvő emberhez és egyetlen lövéssel kivégezte – mondta a nyomozást vezető megyei rendőrség bűnügyi igazgatója, hozzátéve, a lövészklub elnökét összesen négy, ismerősét pedig három halálos lövés érte.

A holttesteket egy helyiségben, egy paraván mögött elrejtették, majd magukhoz vették a lőgyakorlathoz használt két 9 milliméteres Parabellum típusú fegyvert, egy másik, szintén éles pisztolyt, a B. Ervin által vitt 650 darab éles lőszert, a pénzkazettában tárolt 70 ezer forintot, valamint a lőtérnaplót. Egyikük még az áldozat pénztárcáját is elvette, a benne lévő mindössze 500 forinttal, majd gyalogosan távoztak.

A tettesek később a pénzt elosztották egymás között, a fegyvereket elrejtették, a lőtér vezetőjétől elvett mobiltelefont összetörték, a ház előtti csatornába dobták, majd elmentek kaszinózni. Másnap kora reggel megpróbálták elégetni a lőtérnaplót és a lőszereket, mert azok nem a Parabellumhoz valók voltak, de mivel a lőszert nem tudták megsemmisíteni, egy patakba dobálták azokat, majd iskolába mentek.

A gyilkosságra akkor derült fény, amikor a lőszert szállító férfi anyja nem talált senkit a klubban, így néhány ismerőse segítségét kérte a kutatáshoz. A holttestek megtalálása után, a nyomozás során a rendőröknek az lett gyanús, hogy eltűnt a lőtérnapló, így elsőként a mindössze 80-100 fős volt és jelenlegi tagság között kezdtek kérdezősködni. Egy szemtanú egy fiatal férfit látott a környéken, ezért a rendőrök behívták V. Rolandot a rendőrségre, hogy meghallgassák. Ellentmondásos vallomása alapján jutottak el társaihoz, akiket az iskolában, az osztályteremben fogták el a rendőrök a mindössze tíz órán át tartott nyomozás eredményeként szerda reggel. A fiatalemberek részleges, feltáró vallomást tettek, így derült fény korábbi cselekményeikre is. 

A rendőrség előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberüléssel gyanúsítja a három  fiatalt. Előzetes letartóztatásba vételükről pénteken dönt a bíróság. A megyei rendőrfőkapitány megjegyezte, a többszörösen minősülő emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetik a három középiskolást.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2012. április 20. 09:05
Kötelet a nyakukba és a folyóba velük!
kukagyerek
2012. április 20. 08:02
"Két hét alatt rendet teszünk ebben az országban."
drieno
2012. április 20. 07:49
délelőtti tv program, gyerekmatiné: gyilkos sorok, gyilkos számok, ölni már nincs idő, batman stb., de ez még semmi, délután a helyzet még rosszabb, megjelennek a különféle helyszínelősorozatok, összességükben a legváltozatosabb tippeket adva a kis bűnöző palántáknak és akkor olyan apróságokról már nem is beszélünk, hogy egy sima sorozatban is, mint pl a baywatch volt, erősen elharapózott egy időben a kriminalitás, emberrablás, gyerekrablás, zsarolás, erőszakkal fenyegetés stb ott tartunk, hogy mindez rutinszerűen feltűnik még az ártatlanabb című családi sorozatok között is az olyan remek dolgokról, mint a pankráció, ketrecharc és a többi már ne is beszéljünk a pc-n terjedő játékok brutalitása pedig különösen elképesztő emellé még a hírműsorok se tekintenek mást a feladatuknak, minthogy lehetőleg minden erőszakos cselekményről minél részletesebben beszámoljanak, a katasztrófákat, baleseteket is ideértve, lassan a "kék hírek" megkülönböztetésre már nem lesz szükség, mert csak olyanok vannak már a híradókban amikor a "halál kultúrájáról" beszél valaki, kb erről van szó, és az ilyen esetek számítanak egyenes következménynek
Erik a Narancs
2012. április 19. 22:36
nem csak gonoszak, hanem hulyek is... parezer forintert gyilkolni... haaat... nem tudom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!