A MIÉP-nek adta ajánlószelvényeit a hevesi Fidesz?

2010. március 22. 08:39

Több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre a MIÉP jelöltjének neve került Füzesabonyban. A választási bizottságnak feltűnt, hogy ugyanazzal a kézírással töltötték ki őket, a választópolgárok pedig megerőítették, hogy a Fidesznek adták céduláikat. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

2010. március 22. 08:39
A választási bizottság szerint ajánlószelvényekkel éltek vissza a Heves megyei Füzesabonyban. A hatos választókörzetben több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre eddig tisztázatlan körülmények között a MIÉP jelöltjének neve került. Ráadásul a testületben olyan gyanú is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisítványok voltak. A megyei rendőr-főkapitányság már nyomozásba kezdett. 

A MIÉP helyi jelöltjét, Sipos Brigittát végül nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az eset akkor vált gyanússá, amikor a testület észlelte, hogy több száz füzesabonyi ajánlószelvényt ugyanazzal a kézírással töltöttek ki. A választási bizottság telefonon vette fel a kapcsolatot a cédulákon szereplő választópolgárokkal, akik egyhangúlag arról vallottak, hogy a Fidesznek adták ajánlásaikat.

A Fidesz Heves megye hatos körzetében Herman Istvánt, a Vállalkozók Pártja korábbi elnökét indítja. A fenti ügy miatt a MIÉP nem visz majd el szélsőjobboldali szavazatokat a Jobbiktól, utóbbi párton kívül csak az MSZP tudott jelöltet állítani a Fidesz jelöltjével szemben.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2010. március 22. 18:23
Szerintem miután eddig nem lett máshol hír belőle, innen is vegyétek már le, hogy ne is legyen...
Machiavelli
2010. március 22. 16:44
Szigorúan tilos visszaellenőrízni az ajánlószelvényt, mert sérti a választás titkosságát, legalábbis ez volt idáig az álláspont, ezért minden hasonló esetben pont az OVB ezért vágott vissza ilyen megkereséseket. Sőt, azt is elmondták, hogy pont az lenne a választás rendje elleni bűncselekmény, ha visszaellenőríznék. Tomcat esetében is így volt a 9. kerületben.
Karcolt
2010. március 22. 14:04
Ez ismét olyan ügy, ahol nem lehet bizonyítani, hogy ki csalt. A Fidesz átadott szelvényeket vagy a MIÉP gyűjtött a Fidesz nevében, esetleg egy fideszes aktivista a kocsmában odaadta a miépes cimbinek a napi termést valamikor. Az ajánlócédula-rendszer tele van ilyenekkel, gyakorlatilag nem lehet benne csalót fogni, de politikai vádaskodásra kiváló, szar az egész.
kanpalisoda
2010. március 22. 13:17
Segíccsen valaki! - több százan üres szelvényt adtak ki a kezükből? - Hány százaléktól jár állami támogatás a pártoknak? Ha csak 8-10 megélhetési miépesen segít a dolog, már buli. A jó Pista bácsi, a hű csatlós egypár cetlit csak megérdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!