Arcátlan kettős mérce Brüsszel részéről: Tusk miatt lezárnák a 7-es cikkely szerinti eljárást Lengyelországban

2024. május 06. 13:55

„Mindez Lengyelország kemény munkájának és határozott reformtörekvéseinek eredménye” – fogalmazott Ursula von der Leyen.

2024. május 06. 13:55

Nyitókép: WOJTEK RADWANSKI / AFP

„A mai nap új fejezetet jelent Lengyelország számára” – írta X-oldalán Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke szerint „több mint 6 év elteltével úgy gondoljuk, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárás lezárható”. Ursula von der Leyen azt is elárulta, hogy mindez Donald Tusk kormányának sikeres munkája miatt történt.

Mindez Lengyelország kemény munkájának és határozott reformtörekvéseinek eredménye”

– zárta bejegyzését az Európai Bizottság elnöke.

Mindez azt jelenti, hogy Lengyelország innentől hozzáférhet 137 milliárd eurós, a jogállamisági problémák miatt zárolt uniós forrásához. Az is igaz, hogy ennek első részletét, egész pontosan 6,3 milliárd eurót már áprilisban átutalták.

A lengyelországi kedvező fejlemények után már csak hazánk érintett a 7-es cikkely szerinti eljárásban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­z­­i n­i­­m­­­f­o­­m­á­­­n­­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
koronaszepe
2024. május 08. 17:30
Értelmezhetetlen a cím.
Tommaso
2024. május 07. 17:41
A lengyelek megoldották. SZABAD DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSOKON elhajtották az autoriter szélsőjobbos kormányt és hazavitték az uniós forrásaikat. Sajnos, Orbanisztánban az egypárti, egyoldalú, elfogult, csaló, torzitó választási törvény és választási szabályok miatt erre nem sok esély van.
Tommaso
2024. május 07. 17:37
HELYES DÖNTÉS Brüsszel részéről: Tusk reformjai miatt lezárnák a 7-es cikkely szerinti eljárást Lengyelországban. a Tusk-kormány ugyanis érvénytelenitette az előző kormány, állampártiságra törekvését szolgáló igazságügyi intézkedéseit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!