Egy év felfüggesztett Vadásznak

2009. december 17. 17:08

Elítélték az engedély nélküli forgópisztolyával hadonászó volt szocialista politikust.

2009. december 17. 17:08
Lőfegyverrel visszaélés miatt nem jogerősen felfüggesztett egy éves szabadságvesztésre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi bíróság első fokon Vadász Jánost.
 
A volt szocialista politikus két és fél éve Budapesten, az Andrássy úton nézeteltérésbe keveredett egy kerékpárossal, majd előkapta kocsijából forgópisztolyát, és hadonászott vele. A négy milliméteres kaliberű fegyver tartására Vadász Jánosnak nem volt engedélye. A vádlott az eljárás során lényegében alátámasztotta a vádirati tényállást, de tagadta bűnösségét, mondván: nem tudta, hogy a fegyver engedélyköteles. A bíróság ezt a védekezést elvetette, mondván, hogy a törvény nem tudása nem mentesít a következmények alól.
 
A közlekedési incidens másik szereplője, a biciklis 45 ezer forint pénzbüntetést kapott rongálás miatt, ugyanis az összetűzés során egyszer ököllel Vadász János autójára ütött, és így szakértői vélemények szerint csaknem 400 ezer forintos kárt okozott a volt szocialista politikus Toyotájában. Mindkét vádlott felmentésért fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, így másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik majd Vadász János és a biciklis Andrássy úti közlekedési afférja.
 
Felfüggesztett fogházra ítélték Vadászt (Index) 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2009. december 18. 15:47
"_ököllel_ Vadász János autójára ütött, és így szakértői vélemények szerint csaknem 400 ezer forintos kárt okozott" úgy látszik, szegény Vadász pont a zöld HULK-kal akadt össze, pechjére.
teglagyarimegallo
2009. december 17. 21:03
Reméljük Hunvald "jailbird" György bent marad.
freehckr
2009. december 17. 17:17
Most komolyan: rekord sikkasztások, lőfegyverrel hadonászás, elnökválasztási csalás, közokirat hamisítás... erre kapnak egy felfüggesztettet. Van olyan amiért valakit egyáltalán leültetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!