Ilyen nincs! Megint a végén bukta el az olimpiát a magyar női kosárlabda-válogatott

2024. május 20. 13:51

Ahogy a nagypályások Sopronban, úgy a „kicsik” Debrecenben hagyták, hogy kiénekeljék a sajtot a szájukból.

2024. május 20. 13:51

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
 

Újabb olimpiai álom tört össze vasárnap este, a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 21–10-re kikapott Kanadától a debreceni olimpiai selejtezőtorna bronzmérkőzésén, így nem jutott ki a párizsi nyári játékokra. A magyar csapat az elődöntőig remek teljesítményt nyújtott és már csak egy mérkőzést kellett volna nyernie a négy között a kvótáért, de előbb a németek elleni elődöntőt (17–19) egy utolsó másodperces kosárral vesztette el, majd a kanadaiak elleni bronzmérkőzésen viszonylag simán maradt alul. A mieink így negyedikként végeztek, s nem jutottak ki az olimpiára, a nőknél Kanada, Németország és Spanyolország szerzett kvótát.

Földi Attila szövetségi kapitány érthető módon csalódottan értékelt az elvesztett bronzmérkőzés után, mint az M4 Sportnak elmondta: kiváló selejtezőtornát játszottak, de nem mentek vele semmire. A németek ellen pedig kis szerencsére lett volna szükség, de nem állt melléjük.

„A Németország elleni meccs volt a kulcs. Lehettünk volna pontosabbak, lehetett volna precízebb egy-két dolog, de a hibák nyilván benne vannak. 

Ki-ki mérkőzés volt, s ilyenkor egy kis szerencsefaktor is kell, de ezúttal Fortuna nem velünk volt. 

Meg tudtuk volna csinálni, végig pariban is voltunk, de ahogy említettem, a szerencse nem velünk volt. Sejtettük, hogy nekünk a németek ellen lehet esélyünk, Kanada a világ egyik legjobb válogatottja, ellenük nem volt sanszunk. Ha szigorúan szakmai oldalról nézem, akkor nagyon jó tornát játszottunk. Tudom, ez most semmit nem ér, de a lányok mindent megtettek, köszönöm nekik ezt a szereplést, hogy így harcoltak, én mellettük leszek, és megpróbálom kihúzni őket a ebből a helyzetből” – mondta Földi.

A szerencse sokadjára hagyott el minket. A női válogatott 2021-ben is egy győzelemre volt a tokiói kvótától szintén Debrecenben, de a sorsdöntő mérkőzésen kikapott Olaszországtól. A csapattagok nem is tudtak parancsolni az érzelmeknek, könnyes szemmel nyilatkoztak a sportcsatornának a csalódást okozó torna után.

„A szívünket-lelkünket kitettük ezen a tornán. Betartottunk minden utasítást, amit előtte megbeszéltünk, nagyon jól, sőt extrán játszottunk. Tényleg nem tudom, mit kell azért tenni, hogy egyszer az a kis szerencse mellénk álljon, s összejöjjön a kijutás. Ismét csak egy hajszálon múlt, lehet, el vagyunk átkozva. De nagyon büszke vagyok a lányokra, mert óriásit mentek ezen a selejtezőn” – nyilatkozta Papp Klaudia a női 3x3-as kosárlabda-válogatott játékosa. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Menő manó
2024. május 20. 14:06
Semmi baj, nekünk lett olcsóbb így. Minden kár haszonnal jár. Én nem sajnálom őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!