Elutasítják a nemzetek közötti keveredést a szlovákok és a csehek

2017. augusztus 17. 15:59

Legerősebben a szlovákok és a csehek utasítják el a nemzetek közötti keveredést, főleg ha gyermekük muszlim származásúval létesítene szerelmi kapcsolatot. A legelfogadóbbak a svédek, franciák és az angolok lettek. Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el.

2017. augusztus 17. 15:59

Legerősebben a szlovákok és a csehek utasítják el a nemzetek közti keveredést – derült ki a pozsonyi Hospodárské Noviny gazdasági-közéleti napilap keddi cikkéből, amely az Eurobarometer felmérés megállapításait ismertette.

A felmérés arra kereste a választ, hogy az egyes tagországokba milyen mértékben fogadnák el vagy utasítanák, ha gyermekük egy más vallású vagy más nemzetiségű személlyel alakítana ki szerelmi kapcsolatot. Az adatok szerint az ilyen kapcsolatokat az összes uniós tagállam közül Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Litvániában és Cipruson utasítják el a legnagyobb mértékben, ugyanakkor legnagyobb arányban, Svédországban, Luxemburgban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban tartják elfogadhatónak ezt.

Magyarország a középmezőnyben foglal helyet, vagyis az ország lakosságának enyhe többsége utasítja el az ilyen szempontból vegyes kapcsolatokat.

A felmérés egyes etnikumokra és vallási csoportokra lebontott eredményeiből kiderült, hogy az összes uniós ország közül legnagyobb mértékben (88 százalék) a cseh szülők utasítanák el, ha gyermekük egy muszlimmal alakítana ki kapcsolatot, őket a szlovákok (84 százalék), a ciprusiak (77 százalék) illetve a litvánok (75 százalék) követik.

Az ilyen kapcsolatok elutasítottsága a felmérés szerint Magyarországon 66 százalék, uniós átlagban pedig 50 százalék körüli szinten van. Azt, ha gyermekük muszlimmal alakítana ki kapcsolatot, Svédországban és az Egyesült Királyságban (egyaránt 69 százalék) illetve Franciaországban (65) és Luxemburgban (63 százalék) fogadta volna el a szülők legnagyobb hányada.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 17. 19:58
Már az jellemző, hogy ezt kutatják. A felmérés célja az, hogy megtudják mely helyeken könnyebb a dolguk és mely helyekre kell még jobban összpontosítaniuk. A cél a fehér emberek eltűntetése Európából, s ehhez keveredtetni kell. S persze fenntartani a bevándoroltatást.
Akitlosz
2017. augusztus 17. 19:56
Mert hogyan is keletkeztek a szlovákok? Csak nem nemzetek közötti keveredésből? Magyarok nélkül nem létezne szlovák nemzet sem.
repulok
2017. augusztus 17. 17:41
Mi a gond?
balbako_
2017. augusztus 17. 17:07
A rasszok keveredése értelmetlen dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!