Nem kaphat építési engedélyt Zamárdiban a gigantikus lakópark

2021. október 19. 14:08

Gulyás Gergely szerint a tervezett 19 társasház és szálloda „aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, és hogy az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata, és a tihanyi védett tájkép is sérülne”.

2021. október 19. 14:08
null

Civilek indítottak petíciót egy Zamárdiba tervezett gigantikus beruházás ellen, amely egy 12 hektáros területre 8 darab kilencszintes és 10 darab ötszintes lakó- és szállodaépületet tervezett. „A Zamárdi, Szent István út és a Brettyó természetvédelmi terület között elterülő, a Tihanyi-félszigettel szemközti, több, mint tíz hektáros területet »Nagyvárosias lakóterületté« nyilvánítanák, rajta 8 db 9 szintes és 10 db 5 szintes lakó- és szállodaépülettel.Kérjük a döntéshozókat, utasítsák el a terület átminősítését és a teljes építkezést”– áll a petícióban. 

„Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban. A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak” – közölte a Miniszterelnökség, miután a miniszterhez kérdéssel fordult Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban – írja a HVG. 

Fotó: Fézler Zsolt, Facebook

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. október 20. 17:41
Na és ha egy épület nem rontana a látképen, hanem javítana? Egy jó magas torony a tihanyi félszigetre? Úgy 115 méter? Olyan kilátás lenne onnan, hogy hú meg ha! A fél világ odajárna, hogy felmászhasson rá, mint Párizsba.
Akitlosz
2021. október 19. 19:08
Ezek szerint nem fideszes tervezte a beruházást.
Emery4919
2021. október 19. 18:51
A Balaton partjai már éppen eléggé (qurvára) be vannak építve. Én semmiféle mondjuk 120 nm-nél nagyobb alapterületű és 7-8 m-nél magasabb épületet sehol nem engedélyeznék a parttól számított 1 km-en belül. Aki meg parti lakást szeretne, vegye meg, van éppen elég eladó.
korty
2021. október 19. 17:55
Az, hogy ilyen tervet megengednek maguknak a mai fideszes urak, az mindent elmond a mai helyzetről. Szégyen! Gyalázat! Ez egy bűntény. Aki idáig el merte vinni, azt azonnal váltsák le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!