Kormányinfó: Magyarországra jön a kínai elnök – ÉLŐ

2024. április 25. 11:06

A benzinárról, Magyar Péterről, az új gyermekvédelmi szigorításokról és a reptér megvételéről is szó esett a Kormányinfón. Cikkünk frissül.

2024. április 25. 11:06

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: egyértelmű, hogy ha valaki az elmúlt évek árváltozásait figyelemmel kíséri, hogy benzinben és gázolajban is megfizetjük a háború árát. Az is biztos, hogy ezek a háborús árak akkor fognak jelentősen csökkenni, hogyha béke lesz. Éppen ezért Magyarország kormányának az a célja, hogy a háborús árakon nyerészkedni már ne lehessen.

„A benzin és a gázolaj árát, ha a régiós összefüggésben nézzük, és a KSH ezt hetente publikálja, akkor azt látjuk, hogy a magyar benzinárak magasabbak a környező országok átlagánál. Korábban azért egyeztettünk az Ásványolaj Szövetséggel, hogy ilyen helyzetre ne kerüljön sor. Az Ásványolaj Szövetség is ennek az igénynek a jogosságát elismerte, ezért szeretnénk, hogyha ez valósággá is válna. Ezért a kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy az árakat vigyék le a környező országok átlagárára. A KSH által közölt adatok az ellenőrzést lehetővé teszik, 

hogyha a kereskedők nem tartják be önkéntesen ezeket a megállapodásokat, akkor a kormány lesz kénytelen érvényt szerezni ezeknek” 

– fogalmazott.

Május 8-a és 10-e között a kínai elnök lesz Magyarország vendége – jelentette be Gulyás  Gergely.

„Húsz év után kerül sor ilyen csúcstalálkozóra Budapesten. Úgy gondoljuk, hogy a magyar gazdaságnak és így Magyarországnak az az érdeke, hogy minél többekkel ápoljunk jó gazdasági viszonyt. Azt látjuk, hogy Kína a világ egyik vezető hatalma, sajnos az Európai Unió gyengesége miatt lassan azt mondhatjuk, hogy a kettőből és nem a háromból” – mondta a miniszter. 

„Az Egyesült Államok, az Európai Unió és Kína az, amely a világgazdaságban ma jelentős erőt képvisel. Kína sajnos már erősebb, mint az Európai Unió. Magyarország úgy gondolja, hogy a gazdasági kapcsolatokban nem érdemes ideológiai korlátokat felállítani. Örülünk annak, hogy a kínai elnök két napra Magyarországra látogat. 

Ennek a látogatásnak az előkészítése most is zajlik. Szijjártó Péter Kínában kínai vezetőkkel, köztük kínai külügyminiszterrel találkozik, és az ezzel kapcsolatos részletek bejelentésére a látogatás előtt sor kerül. 

Itt elsősorban Szijjártó külügyminiszter úr fog ezekről tájékoztatást adni” – fogalmazott Gulyás.

Az új gyermekvédelmi csomagról, illetve arról, hogy a baloldal megszavazza-e ezt, azt mondta: 

ha valaki ezeket a további szigorításokat nem támogatja, akkor nehezen tud a szexuális bűncselekményekkel szemben állást foglalni.

Indokolt a vizsgálat a főváros állítólagos csődközeli helyzetével kapcsolatban – mondta Gulyás. A Magyar Államkincstár fogja ezt lefolytatni. A hídpénzbotránnyal kapcsolatban elmondta: a főváros vezetésének kellene választ adni, hogy az általuk példamutatónak tartott közbeszerzés részének tekintik-e a korrupciót? 

Az európai parlament által szerdán elfogadott, hazánkat ismét elítélő határozat kapcsán megjegyezte: ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a korábbiak. Felhívta a figyelmet, hogy a Momentum egyik képviselője azt indítványozta, hogy éppen a pedagógusbéremeléshez szükséges forrásokat ne folyósítsák.

Egyszer fordult csak elő 25 év alatt, hogy az igazságügyi minisztérium ne jegyzett volna ellen egy köztársasági elnöki kegyelmet – indokolta az ellenjegyzés eltörlését a miniszter, aki szerint az államfő ezekben az ügyekben képes önállóan dönteni. A miniszter azt is 

Hogy miért nem az adótartamot csökkenti a kormány a benzinárban, a miniszter azt mondta: 

Magyarországon az ötödik legalacsonyabb adó terheli a benzint. A költségvetés nem tud további bevételekről lemondani.

Gulyás a Magyar Péterről szóló, előző Kormányinfón elejtett rejtélyes megjegyzését nem kívánta tovább kommentálni. Ugyanakkor elmondta: van egy baloldalon belüli küzdelem, ami a kormányoldalt nem érinti. Látok egy nagy felbolydulást a baloldalon, ugyanezt nem látni a jobboldalon – jegyezte meg. Magyarról azt mondta, hogy a kilencvenes években még SZDSZ szimpatizáns volt, aztán lett egy másik korszaka és most megint van egy új

Múlt héten tanúként hallgatott meg az ügyészség a Magyar Péter által közzétett hangfelvételek kapcsán 

– mondta Gulyás, hozzátéve, hogy arról tudott beszámolni az üggyel  kapcsolatban, amit eddig is mondott. Tudtam, hogy ez egy borzalmasan rossz házasság, de hogy fizikai erőszakra sor került-e, arról nem – mondta arra az újságírói kérdésre, hogy milyen rálátása volt Varga Judit és Magyar Péter házasságára. 

A napokban bejelentett gyermekvédelmi szigorítások kapcsán a Mandiner kérdésére nem zárta ki, hogy újabb kötelezettségszegési eljárást indíthatnak hazánkkal szemben, de reményét fejezte ki, hogy erre nem kerül sor. Hangsúlyozta, hogy nemzeti hatáskörben lévő ügyről van szó, ráadásul ezek a pedofil bűncselekmények megakadályozására hozott intézkedések. Brüsszel lépéseit ugyanakkor nem lehet kiszámítani. 

Mi abban bízunk, hogy Szentkirályi Alexandra lesz Budapest új főpolgármestere – mondta arra a visszatérő kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a fideszes jelöltet visszaléptetik Vitézy Dávid javára. 

Teljes körű egyetértés van a Budapest Airport megvételével kapcsolatban a felek között, így Gulyás azt reméli, napok, hetek alatt lezárul a folyamat. 

Szóba megtörtént a megállapodás, de egy protokoll-szintű eljárást még le kell folytatni – tette hozzá. 

Az Erasmus-programmal kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy tárgyalások útján sikerül rendezni a vitát. Arról, hogy az érintett modellváltó egyetemek pert indítanak az Európai Bíróságon azt mondta: bár  a bíróság elfogult az Európai Unió oldalán, de ez egy olyan nyilvánvaló jogsértés, hogy nem esélytelenek az egyetemek. 

Vélhetően jó hírnév megsértése miatt indít majd pert a bíróságon a kormány a SPAR-al szemben – mondta kérdésünkre Gulyás. 

Hogy a soros uniós elnökéggel várható-e, hogy hazánk aktívabb szerepet játszik majd a békefolyamatban, azt mondta: a kormány törekszik erre, de azon nem tudunk változtatni, hogy a súlyunk, nemzetközi szerepünk akkora, amekkora. 

Magunkat akarjuk megkímélni attól, hogy részeseivé váljunk a háborúnak 

– hangsúlyozta Gulyás. 

 

 Mandine

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­n­­y­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­n­a­k­­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
ekeke1
2024. április 25. 22:31
kunfia1 "aki híres az alábbi mondatáról: Ne azt nézzék, amit hazudok, hanem a kezemet, amivel lopok!" Ezt a "híres" mondatot már meg sem kérdem, hogy honnan vette, annyira nyilvánvaló hogy csak a szokásos ordas hazugságaiknak egyikét sütötte el...
2024. április 25. 16:05 Szerkesztve
Orbán új törvényt hoz, de arra vigyáz, hogy továbbra se tudják elítélni az elvtársai és az ő tetteit az állítólagos szigorításaival. Legutóbb állította, hogy most több pedofil van börtönben, mint előzőleg. Ha legalább nem az mondaná minden bizonyítéktól irtózva, aki híres az alábbi mondatáról: Ne azt nézzék, amit hazudok, hanem a kezemet, amivel lopok!
2024. április 25. 15:55 Szerkesztve
De PEDOfideszünk korlátlan életkorban akar 14éves gyerekkel üzekedni. Beteg barmok! https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200100.tv ""198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" És most jönnek a pedofilok, és megvédik Orbán 2012es BTK-ját, és lehúzzák ezt a két posztot. VILÁG PEDOFILJAI EGYBESÜLJETEK! Elő a farbával, mikor lesz megtartva a következő belterjes pedofil szeánsz Birkamenet címen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!