Nagy siker a MOL Bubi-bringa

2020. április 16. 11:36

Több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a 2071 közbringa valamelyikét a 157 fővárosi gyűjtőállomáson.

2020. április 16. 11:36

A 100 forintos havidíjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a 2071 közbringa valamelyikét a 157 fővárosi gyűjtőállomáson, a felhasználók mintegy hatvan százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. A közlemény szerint a fővárosi közösségi közlekedés hagyományos járművein az utasszám körülbelül a tizedére esett vissza, de sokan választják alternatívaként, illetve a „hagyományos” közösségi közlekedés kiegészítéseként a biciklizést. Az elmúlt évek azonos időszakát tekintve az utazások száma a tavalyi és a tavalyelőtti adatokat is mintegy húsz százalékkal felülmúlja. A járványveszély idején a bringákat és a gyűjtőállomásokat is a szokásosnál sűrűbben fertőtlenítik, de érdemes a kezet is fertőtleníteni utazás előtt-után, és kesztyűt használni.

Írtak arról is, hogy a járványveszély idején különösen ajánlott az aktív közlekedési módok használata, hiszen a mozgás hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, az immunrendszer erősítéséhez és a mentális egészség megőrzéséhez.  

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2020. április 17. 03:10
Ezzel most lehet, hogy nem leszek népszerű, de szerintem a belvárosba csak az hajtson be magán szgk-val aki ott lakik. A belvárosi 6 sávos autópályákat meg szántsák be.
Senki Alfonz
2020. április 16. 21:11
Ebből fogtak ki többet a Dunából? Valakiknek annyira nem tetszett, hogy bevágták a Dunába és a rendszer nem érzékelte.
Ganajdics Ottó
2020. április 16. 20:44
Egy rakás szar a MOL bubi bringa, a járvány elmúltával ugyanúgy nem fogja senki használni mint előtte.
Thorin
2020. április 16. 15:49
37K alkalom. Azaz ha mindegyiket új résztvevő használta, akkor majdnem a budapestiek 2%-a használja, ezért aztán mmegéri felfesteni a maradék 98% által használt autó és buszsávokra a kerékpársávokat. Véletlen sem a 2% térjen észhez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!