Sajtóértesülés: a Gyurcsány-kormány legendás embere keverheti a lapokat a BKK-nál

2024. május 02. 12:55

A Magyar Nemzet szerint Draskovics Tibor dönt a vállalat ügyeiről, gyakorlatilag minden anyagot látni akar, amihez döntés kell.

2024. május 02. 12:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Gyurcsány–Bajnai-korszak egyik legsokoldalúbb megoldóemberére is központi fontosságú pozíciókat bíztak a Karácsony Gergely vezette Városházán. A jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) igazgatóságában ülő politikus korábban egyebek mellett volt a Gyurcsány-kabinet pénzügyminisztere, a kormányzati közigazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli minisztere, majd igazságügyi és rendészeti minisztere is – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztetett: a kamarillapolitikában jártas, kíméletlen végrehajtó hírében álló Draskovics Tibor nevéhez a 2010 előtti szocialista kormányok idejéből több, komolyabb felháborodást kiváltó megszorító intézkedés is fűződik. Így például 2004-ben, pénzügyminiszterként Draskovics még a zárolásra kényszerített minisztériumokat is meglepte az általa bejelentett újabb, jelentős megvonásokkal.

Draskovics – akinek nem lehetne beleszólása a BKK operatív feladataiba – a lap értesülései szerint,

az illetékességi köreivel nem sokat törődve dönt a vállalat ügyeiről, gyakorlatilag minden anyagot látni akar, amihez döntés kell.

A Magyar Nemzet ennek alátámasztására azt írta, hogy Nagy Zsoltot, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetőjét például arra utasította, hogy a jegyrendszer új koncepcióját először neki mutassa meg.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva tudja elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 02. 16:57
Már nem sokáig!
Kekec54
2024. május 02. 14:44
Ma harmadszor kellett belépnem. A sok barom pedolibsi tobzódik itt több néven. B+ Mandiner öket. Hogy lehet megszüntetni a regisztrálásom?
nemecsekerno_007
2024. május 02. 14:07
Drazsé, baszd meg. Kevés olyan undorító féreg volt a politikában, mint ez.
nempolitizalok-0
2024. május 02. 13:06
Segítek a ballibsiknek. Ha a közgyűlés ballibsi lesz Vitézy esetében is Drazsé fog a BKV ügyeiről dönteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!