Felmérés: Az otthoni wifi legalább annyira fontos, mint a mosógép

2018. március 16. 07:42

A UPC kutatása szerint a wifi a megkérdezettek 39 százaléka számára közel annyira fontos egy háztartásban, mint a mosógép, vagy a vezetékes telefon.

2018. március 16. 07:42

Az otthoni internet és a wifi közel annyira fontos egy magyar háztartásban, mint a mosógép vagy a vezetékes telefon – ez derült ki a UPC Magyarország MTI-nek küldött legfrissebb, lakossági internetezési szokásokat vizsgáló felméréséből.

A telekommunikációs szolgáltató 2018 első negyedévében ötezer fő online megkérdezésével készített kutatásából kiderült: az internet 37 százalék, a wifi 39 százalék számára közel annyira fontos egy háztartásban, mint a mosógép, vagy a vezetékes telefon, és kétszer több felhasználónak fontosabb az otthoni netezési lehetőség, mint a TV-előfizetés.

A magyar felhasználók több szempontot is figyelembe vesznek a megfelelő internetelőfizetés kiválasztásánál, ahol először a szolgáltatás árára (48 százalék), a csomagban foglalt egyéb szolgáltatásokra (43 százalék) és a letöltési sebességre (43 százalék) fókuszálnak, valamint a jó wifi router (34 százalék) is döntő tényező számukra.

A UPC kutatása szerint korosztálytól függetlenül az emberek 89 százaléka wifin internetezik, és csak 49 százalékuk használ vezetékes internetet. A mobilinternet az otthoni használatban is egyre népszerűbb, 28 százalék internetezik így, ugyanakkor ez a 18-29 éves korosztály körében a legnépszerűbb.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. március 17. 19:22
"A UPC kutatása szerint korosztálytól függetlenül az emberek 89 százaléka wifin internetezik, és csak 49 százalékuk használ vezetékes internetet. " Nem mindegy? Ugyanahhoz a kütyühöz kell csatlakoztatni mindkettőt. Ez inkább praktikussági kérdés csak.
Akitlosz
2018. március 17. 19:20
A vezetékes telefonok már alig működnek. Folyamatosan túlterheltek a vonalak napokon át, aminek semmi egyéb magyarázata nem lehet csak az, hogy szándékosan leépítik a hálózatot, hogy elvegyék a még megmaradt előfizetők kedvét is a vezetékes telefonálástól.
fogd a pénzt és kuss
2018. március 17. 14:11
én mosógép!!!
brekker
2018. március 16. 17:04
Hamis a kérdésfeltevés. Valamirevaló okos mosógép nem mos wifi nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!