Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Dió-e az orosz védelmi vonal vagy őszibarack?

2023. július 30. 14:27

A valódi háború a Twitteren zajlik.

2023. július 30. 14:27
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Mindenki tisztában van vele, hogy a valódi háború a Twitteren zajlik. Ami a terepen történik, Moltke szavaival élve »két fegyveres csőcselék tülekedése«. Tökéletlen szimulákruma annak a vegytiszta háborúnak, ami a Twitter bejegyzésekben folyik a két tábor drukkerei között. A Twitter-hadszíntér egyik jellegzetessége, hogy egyébként komoly és józan elemzőket is képes szurkolókká degradálni. 

Szakvéleményeik, meglátásaik helyét becsapódó drónok és felrobbanó harckocsik veszik át. A háború kemény pornográfiája empirikusan alátámasztott argumentummá válik.  A pornófüggőkön túl ott vannak a széplélekek is, akik az ökölbe szorult nadrágjuk és lucskosan vérző szívük melyen érzett érzelmeiből kovácsolnak érveket.  Végül pedig ott vannak azok, akik makacsul kapaszkodnak olyan álláspontokba, amiket a tények mar régóta megcáfoltak, vagy amiket per pillanat se igazolni, se cáfolni nem lehet.

Az egyik ilyen hírhedt hitvita az orosz védelmi rendszerek természetéről szól. Mire hasonlít inkább az orosz védelem? Dióra, aminek a kemény héja alatt puha belső rejtőzik, vagy inkább egy éretlen őszibarackra, aminek a lágyabb külseje kőkemény magot takar? Mivel én sem ismerem a választ erre a kérdésre, elmentem és megnéztem azt a forrást, ami a tapasztalataim szerint a legpontosabban ábrázolja az orosz erők hozzávetőleges pozícióit. Gondolok itt a sokak által követett ukrán zászlós, ukrán barát Deep State térképoldalra. ”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo6
2023. augusztus 01. 00:01
Őszibaracknak már semmiképpen se lehetne mondani.
sorivo6
2023. augusztus 01. 00:00
Mint később kiderült, a lúd üti a disznót, amire addig senki sem gondolt.
sorivo6
2023. július 31. 23:53
Akkor is valószínűleg erről morfondíroztak egy Párducban ülve, hogy dió-e vagy mogyoró vagyunk.
sorivo6
2023. július 31. 23:37
A helyzet nagyon hasonlít 1943 nyarához Kurszknál, meddig a németek vártak az új szupertankok, a Pantherek (Leoprad II) érkezésére, amivel majd megindítják a mindent elsöprő ellentámadást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!