Magyarország támadja meg Oroszországot, és tiltsa be a telet

2022. október 11. 15:44

Segítünk neki, hogyan tud továbbra is bohócot csinálni magából.

2022. október 11. 15:44
null
Rőfös Géza
Kontra

„Létezik egy amerikai közmondás, amely remekül illusztrálja az Egyesült Államok és Európa közötti kulturális és társadalmi különbség mélységét.

»Fake it ’till you make it«

Szabad fordításban ez körülbelül azt jelenti, hogy amíg nem sikerül naggyá lenni, addig érdemes ezt hazudni magadról. A hazai politikában ez láthatóan fordítva működik. A magyar választók nem igazán díjazzák azt, ha valakinek nagyobb a pofája, mint amit a szellemi képességei és tehetsége indokolttá tenne. Az ilyen politikusok látványosan és gyorsan szoktak megbukni, emlékezzünk például FeGyőrre, aki az előválasztási kampányban olyan görcsös kényszerrel hivatkozott magára miniszterelnök-jelöltként (amely még mindig nem volna számottevő teljesítmény, neki pedig még ez sem sikerült), hogy az általa produkált 3,4 százalékos eredmény szinte még nagyvonalú is volt.

(Ellenpéldaként szeretnénk emlékeztetni mindenkit Orbán Viktor minden választási győzelmét követő beszédének kötelező mondatára: Soli Deo gloria, vagyis Istené a dicsőség…)

A rosszul értelmezett politikusi önbizalom iskolapéldája azonban a mára egyszemélyes bohócroadshow-ként üzemelő egykori Jobbik-elnök, Jakab Péter.

Az előző ciklusban Gyurcsány Ferenc csicskájaként megismert politikus nemcsak arról hírhedt, hogy míg pozícióban volt politikai manőverezése során minden adandó alkalommal rossz döntést hozott (neki sem sikerült valami fényesen az előválasztás), a választásokat követően pedig úgy bukott meg pártelnökként, hogy előtte egy tisztújító kongresszus megerősítette őt tisztségében.

Az egykori gárdista-szkinhed brancs (amely a zsidólistázó Gyöngyösi Mártont találta legalkalmasabbnak arra, hogy átvegye Peti bohóctól a stafétabotot) vélhetően megelégelte a néppártosodásnak nevezett elvtelen kurválkodást, és mamuszos kabinetfőnökével együtt útilaput kötött Jakab lábára. Hasonló helyzetben minden kicsit is józan belátással bíró politikus ráébred ilyen kudarcsorozat után, hogy a Jóisten nem azt üzeni neki, hogy folytatni kéne.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. október 12. 16:47
Sírjatok Putyin szopó kutyák, van miért! Irány Moszkva köcsögök, a tömeggyilkos törpe már vár benneteket! Visítsatok!!!
Fed74
2022. október 12. 16:32
Jól mondod Rőfös csicska, neked tényleg nagyobb a pofád mint az értelmi képességed! Te retek fidesz bérenc!
zsanett-kúnrum
2022. október 11. 18:49
Kapjanak karacsonyta zoknit
Osztap Bender
2022. október 11. 16:50
A rőfös vajon zsidó név? (A foglalkozás biztosan.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!