TGM-mel sok mindenben lehet vitatkozni

2022. október 20. 19:35

De itt azért szerintem nagyon fontos dolgokat mond.

2022. október 20. 19:35
null
Jávor Benedek
Jávor Benedek
The Economist

„TGM-mel sok mindenben lehet vitatkozni, még ebben az interjúban is, de itt azért szerintem nagyon fontos dolgokat mond. A diktatúrák és az ezer szempontból kritizálható nyugati demokráciák közti – szélsőjobb és szélsőbaloldalon egyaránt népszerű – egyenlőségtétel ostobaságáról, a Nyugat önvádjainak kliséiről, az identitáspolitika kritikájának gyakori felszínességéről.

Még az is fontos, amit a nyugati érdekek jelenlétéről mond az ukrajnai háborúban, bár a közép-kelet-európai kelet-nyugati befolyási harcban a legfontosabb tényezőt nem említi: hogy tulajdonképpen mit is akarnak ezek az országok? Hogy esetleg a nyugati befolyás erősödése Kelet-Európában nem csupán a nyugati üzleti érdekek következménye lehet (bár azok mindig ott lesznek), hanem ezen népek szándéka is szerepet játszik abban, hogy inkább ehhez az érdekszférához óhajtanak tartozni (ennek minden hátulütőjével), mint az orosz közel-külföldhöz.”

Kapcsolódó

TGM: Orbán és a radikális baloldal ugyanúgy kritizálja a nyugatot. Bővebben... 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandee1
2022. október 21. 16:02
EZ A JÁVOR GECI AZ EGYIK LEGNAGYOBB HAZAÁRULÓ FASSZOPÓ A KÖZÉLETBEN.....VAJON MELYIK HÁROMBETŰS SZOLGÁLATOK VALAGÁBAN VAN BENNE TÖVIG? EGYET LEHET TALÁLNI.
machet
2022. október 21. 11:04
Ja hogy szerinted?Ügynök vagy te is,mocsok hazaáruló,semmi más.Egy diszf@sz mint geri.
Brandon the great Negro
2022. október 20. 23:04
Ez ki ez?
Szürke Testvérek
2022. október 20. 23:02
TGM-el valóban lehet vitatkozni, mert értelmes és tisztességre törekvő, a tévedéseivel együtt. De nem ennek a gyengébb kiadású Újhelyinek (mindketten internácik), mert nem értelmes, és a tisztességet hírből sem ismeri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!