Se a Fidesz, se a Momentum ne fesse magát zöldre!

2022. július 15. 17:05

Nem zöld az a párt, amelyik az atomenergia- és cseppfolyós gázlobbi nyomulását támogatja.

2022. július 15. 17:05
null
Bakos Bernadett
Mérce

„Donáth Anna „A zöld átállást csak szociális érzékenységgel lehet megvalósítani” címmel írt cikket nemrég a Mércére, amire zöldpolitikusként kötelességem reagálni.

Kezdjük azzal, amiben egyetértek a Momentum korábbi elnökével: egy felelős kormány feladata 2022-ben valóban nem az, hogy minden létező módon fúrja az európai klímapolitikát, miközben bőszen zöldre festi magát egy elégtelen klíma akciótervvel. Márpedig a Fidesz valóban ezt teszi, de sajnos nem ők az egyetlenek.

Ugyanez igaz a többi önmagát zöldre festő pártra is, mely rövid távú politikai hasznot remélve felületes zöld szlogenekkel téveszti meg a szavazókat. Azok a pártok, amelyek folyton harsogják a zöldpolitika mindenki által támogatott állításait, de nem hajlandóak őszintén beszélni a teljes képről. Márpedig az utóbbi leírás a Momentumra is igaz.

Állításom az, hogy nem zöld az a párt, amelyik Európa energiabiztonsága helyett az atomenergia- és cseppfolyós gázlobbi nyomulását, Európa élelmiszerbiztonsága helyett a szabadkereskedelmi egyezményeket és a géntechnológiát támogatja.

A magyar közélet nem néma, ahogy Donáth Anna állítja. Magyarországon a rendszerkritikus zöld álláspontnak elkötelezett és hangos képviselői vannak. A civil szervezetek hosszú évtizedek óta kongatják a vészharangot, figyelmeztetnek az ökológiai- és klímaválságra. Sőt, a Duna-kör, a Bős-Nagymarosi vízlépcső tervei ellen megszervezett polgári ellenállással anno a magyar politikai élet aktív, mai napig példaként emlegetett szereplői és formálói voltak.”

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. augusztus 17. 15:20
Amit zöldre festenek az a rácsos kapu. Hála Istennek a Fidesz nem zöld idióták gyűjtőhelye ( a Momentum annál inkább.) Viszont ami a klímavédelem észszerű része - a káros anyag kibocsátás csökkentése, energiatakarékos épületek, háztartási eszközök ösztönzése, az észszerű vízgazdálkodás ösztönzése - része a Fidesz kormányprogramjának és nemcsak duma szinten, hanem ténylegesen.
Megtalálta
2022. augusztus 17. 14:29
De rühellem ezeket a rohadék zöldeket. Kibaszottul nem értenek semmihez, csak a hülye szlogenjeiket pufogtatják.
zakar zoltán béla
2022. augusztus 17. 13:27
Rollng Stones-Paint It Black ...humormécece
APESZ72
2022. július 18. 23:24
Tapi papi hogy van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!