Timmermans úr a középkorba repítené az uniót

2022. május 08. 21:16

Azokban az országokban, amelyek jelentős mértékben függenek az orosz gáztól, ezek nem javaslatok lesznek vagy alternatívák, hanem maga a valóság.

2022. május 08. 21:16
null
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

„Káprázatos ötletek tárházát szellőztette meg a minap Frans Timmermans, a zöldátállásért felelős bizottsági alelnök az Európai Parlament környezetvédelmi bizottságának ülésén. Futok egy gyors kört. Aki nálam zöldebb, az már kék. Hosszú éveken át Ökoterroir cím alatt írtam környezetvédelmi publicisztikákat a Magyar Nemzetbe, riogattam rendesen, hogy ez lesz meg az lesz, ha nem térünk észhez, és hogy ez így tovább nem mehet. Ez is lett meg az is lett, de hagyjuk most az én szóltam előre kezdetű szólamokat, ám azt azért leírom újra, hogy szerintem fenntartható fejlődés sincs, ugyanis a fejlődésnek ez a változata egyszerűen fenntarthatatlan. Tehát egy kis radikális szellemi ökoterrorizmusért magam sem megyek a szomszédba, de azért többnyire igyekszem a realitás rögös talaján botladozni.

De lássuk inkább, miket vizionált Timmermans kolléga, látszólag annak érdekében, hogy ha már egyszer Vlagyimir Vlagyimirovics belelépett a gereblyébe, akkor rezegjen még a feje egy darabig, mint a macskáé a Tom és Jerryben. Azért mondom, hogy látszólag, mert nem is olyan régen volt már egy hasonló szankciózós hangulat a világban, miközben a legharciasabb arcok kötötték a legnagyobb üzleteket az oroszokkal. Mindeközben Timmermans azzal a javaslattal élt az európai polgároknak, hogy ne önzőzzenek, és vegyék ki szépen a részüket az Oroszország elleni fellépésekből. Csendben jegyzem meg, hogy azokban az országokban, amelyek jelentős mértékben függenek az orosz gáztól, ezek nem javaslatok lesznek vagy alternatívák, hanem maga a valóság. Jelesül az, hogy fűtsünk kevesebbet, közlekedjünk biciklivel, zuhanyozzunk rövidebb ideig és a ruháinkat mosás helyett inkább szellőztessük ki.”

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2022. május 09. 16:15
Soha nem értettem, amikor valaki feltételes módban emleget tényeket. Nem reptené, hanem repíti a saját sírgödrébe az EU-t.
csakirok
2022. május 09. 12:38
Ha az asszony a patakban mossa a ruhákat, és én fejbe verem egy kővel, akkor hivatkozhatok arra, hogy vízköves lett a mosógép, vagy itassak meg vele mosás előtt két feles calgont?
bam05
2022. május 09. 12:05
Csak halkan jegyzem meg, hogy az 1700-s években a francia és egyéb úri elit ennek megfelelően élt. Ritkán fürdött, mosakodott és mosta ruháit. Meg is volt az eredménye..tetvek, fertőző betegségek..stb A megszületett gyermekek kis száma élte meg az 1 éves kort.... szóval akkor most kultúrálisan visszafejlődünk, vagy mi a szösz??? Vagy ez már a létszámcsökkentés??
zakar zoltán béla
2022. május 09. 08:35
A szőrös hörcsögök hada...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!