A Telex és a 444 prémium minőségben hozza a szervilizmust

2021. november 10. 21:38

A baloldali sajtó, élén a Telexszel, sikertelenül maszatolt a Városháza eladásának ügyében.

2021. november 10. 21:38
null
Szikszai Péter
Origo

„Először az Index által nyilvánosságra hozott szerződést nevezték »furcsának«, a fejleményeket »groteszk fordulatnak«, az egyre jobban kirajzolódó történetet pedig »nehezen kibogozhatónak«. Mindezt tetézték azzal, hogy az első hangfelvételen szereplő Gansperger Gyula, a híresen baloldali Wallis vezetőjének nevét napokig le sem merték írni. Helyette folyamatosan jobbra tolva az ügyet azt magyarázták, a területet megvásárló cég a Fideszhez áll közel. A 168 óra megpróbálta azzal menteni Karácsony Gergelyt, hogy névtelen városházi forrásokra hivatkozva, zavarosban halászó lobbistáknak tulajdonította az ügyet. Nem eladni, hanem megvenni akarták a Városházát – próbáltak terelni. Rónai Egon pedig az ATV-ben, a főpolgármestert interjúvolva próbálkozott azzal, hogy itt biztos csak valami tévedés lehet, a médiát bizonyára »felültették«. »Egyébként ördögtől való lenne a Városháza eladása?«– dobta fel a labdát a műsorvezető.

De voltak, akiknek parancsba adták, hogy ne vegyék észre a körvonalazódó botrányt. Elrejtőzött a Partizán, és meglepetésre az Európai Bizottság által finanszírozott tényellenőrzők sem bukkantak fel. Azóta is lapít az »oknyomozó szakma«: a Direkt36 és az Átlátszó valahogy most nem fogott szagot az ügy kapcsán. Persze őket Sorosék nem azért fizetik, hogy a baloldalnak ártó botrányokat hozzanak nyilvánosságra. A fentiek ismeretében némileg meglepő, hogy Karácsony Gergely a Városháza eladásáról szóló cikkek miatt mégis a lakájmédia szánalmas hazudozásáról beszélt. De ha már szolgalelkűség, akkor nézzük inkább a Soros farzsebéből pénzelt 444.hu cikkeinek címét Városháza-témában: »Karácsony Gergely szerint a megjelent hírekkel ellentétben a Fővárosi Önkormányzat nem keres vevőt a Városháza épületére.« – nyugtatták meg olvasóikat Uj Péterék.

A Városháza-sztori után ugyanis nehéz lesz fentartani a korrupció- és oligarchamentes ellenzék illúzióját, azt a reményt, hogy a baloldal maga a tisztesség. Ahogy szétforgácsolódik az ellenzék becsülete, úgy sötétül el a baloldali média hamis nimbusza. Hiába kaptak »hőstetteikért« több plecsnit, mint egy szovjet tábornok, most a sunnyogásért jár kitüntetés.

Bizsergető érzés lehet.”

Fotó: Leemage via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2021. november 11. 15:24
Valóban egyre nehezebben tagadhatják hogy a Budapesten regnáló hatalmat ezerrel védik, szó sincs semmilyen "őrkutya" szerepről. Láthatjuk milyen lenne a viselkedésük ha ne adj' Isten a az általuk támogatott moslék az egész országban hatalomra jutna.
catalina9
2021. november 11. 12:29
no és hol van ilyenkor a Transparency International, Riporterek határok nélkül és a többi libsi vócsdog?
catalina9
2021. november 11. 09:04
nyüszögnek a libsik rendesen...
Secnir
2021. november 11. 08:17
A Telex és a 444 prémium minőségben hozza a szervilizmust SZIKSZAI PÉTER Origo index.hu/belfold/2021/06/17/szabo-timea-toot-hollo-tamas-szikszai-peter-magyar-nemzet-publicisztika-per/ Elsőfokú szerdai ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság kimondta, hogy becsületsértés vádjában bűnös Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője, és Szikszai Péter, a Mediaworks Hungary Zrt. hírigazgatója. A rendőrségi nyomozásban derült ki, hogy a Zummer Fülöp álnév Szikszai Pétert, a Hír TV korábbi vezérigazgató-helyettesét fedi. Mostani munkahelye, a Mediaworks Hungary Zrt. a Magyar Nemzet kiadója, a hatalmas Fidesz-közeli médiaholding, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) zászlóshajója. nem figyeltem, ki hozza prémium minőségben a szervilizmust?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!