Újabb szégyenteljes fideszes rekord

2021. február 22. 17:34

Ismét felfüggesztették Simonka György mentelmi jogát.

2021. február 22. 17:34
MSZP
MTI-OS

„Simonka György már a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt, ugyanakkor még mindig tovább bővül a bűnlajstroma. Az ügyészség kérésére ugyanis az Országgyűlés ismételten megszavazta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, most vesztegetés miatt.

A lebukott korrupt fideszes politikusok lassan megalakíthatják a börtönválogatottjukat, Mengyi Roland egykori országgyűlési képviselő már börtönben ül, Nagy János korábbi helyettes államtitkárral szemben hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A jelenleg is aktív fideszes országgyűlési képviselők közül Simonka Györgyön kívül Kovács Sándor ellen nyomoznak költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt, Boldog István ellen pedig hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP szociáldemokrata pártként elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a kormányváltó szövetség többi tagjával közösen a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet- és klímatudatos Magyarországot hozzon létre”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. február 23. 10:18
na, akkor ezek szerint az ügyészség jól végzi a dolgát. Vagy még sem? A Lacknerrel és társaival mi a helyzet? Mi a helyzet a szeviép ügy II. fokú tárgyalást vezető bírókkal?
Agnieszka
2021. február 23. 08:44
Ez a szociálisan érzékeny csak nem azt jelenti, h. annak is jusson képzettség, munka nélkül, akit senki sem akadályozott, h. az ingyenes közoktatásban szakmát szerezzen és ezután dolgozzék? Azért a szegényhez illene hozzátenni, h. túnyomó többségükben tanulatlan.
VeJoLa
2021. február 22. 23:37
De mintha bíróság elé és rács mögé kerültek volna, nem úgy, mint ceglédi, akit a DögKút hálából (vagy attól tartva, hogy kitálal) folyton menetelmi jog mögé dug.
Hannibal
2021. február 22. 22:47
Most akkor az a bajuk, hogy a fidesz felfüggesztette egy bűncselekmény elkövetésével vádolt fideszes mentelmi jogát? Már megint hülye vagyok, hogy logikát keresek nálunk... :DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!