Kormányberuházások: Garancsi-lakópark, Garancsi-villamos, Garancsi-híd

2021. január 29. 13:33

A Tarlós által indított közbeszerzésen 34 milliárdba került volna a Lánchíd felújítása, most 26 milliárdba kerül, Tarlós 9 év alatt nem újította fel, mi felújítjuk.

2021. január 29. 13:33
Főpolgármesteri Hivatal
MTI-OS

„Fürjes Balázs államtitkár álszent tagadása egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kormány jelenleg is a »lopakodó olimpiai program« megvalósításán dolgozik. Az államtitkár tegnap este azt nyilatkozta ugyan, hogy az olimpiarendezés ügye nincs a kormány asztalán, a Fürjes Balázs felügyelte sok százmilliárdos beruházások jó része azonban nem nagyon magyarázható mással, mint az újratöltött olimpiai vágyálommal. Ebbe a sorba nem csak az atlétikai centrum és a kézilabda csarnok megépítése tartozik, de a Ráckevei-Dunán tervezett evezőspálya, a ma Déli Városkapu projektnek nevezett beruházás és a Galvani híd megépítése is.

A Galvani híd megépítése ugyanis kifejezetten az ingatlanbefektetők, oligarchák és az olimpiai rendezés érdekében kerülhetett az Albertfalvai híd elé. A főváros terveiben világosan az Albertfalvai híd megépítése szerepelt első helyen a Galvani híddal szemben, hiszen az Albertfalvai híd 250.000 dél-budapesti ember közlekedését segítené közvetlenül, a Galvani híd pedig elsősorban a »miniszterelnöki kötélbarátok«, ingatlanbefektetők érdekeit szolgálja. Vajon véletlen lenne, hogy a kormány legfontosabb budapesti beruházásai a Garancsi-lakópark közlekedési beruházásai (Garancsi-villamos és Garancsi-híd)? A főváros eddig egyetlen okból bólintott rá a Galvani hídra, az pedig a belváros forgalomcsillapítása volt.     

Mint kiderült, ezt a kormány nem a híddal, hanem a dugódíj bevezetésével kívánja elérni, amitől utólag most mégis elhatárolódtak. Akkor mégis mi szól a Galvani híd mellett? A fővárosi vezetés célja Csepel és a dél-budapesti kerületek közötti közlekedés segítése, és nem az agglomerációs forgalom keresztülvezetése a városon. A régi, idejétmúlt adatokra épülő terveket felül kell vizsgálni, és csak azt megépíteni, amire a városnak, a budapestieknek szükségük van. Tévedés, hogy az Albertfalvai híd 15-20 kilométeres alagút megépítésével járna Budán. Ezzel szemben az az igazság, hogy Fürjes Balázs az, aki mindenáron városi autópályákat szeretne építeni Budapesten.

Fürjes Balázs nem válaszol arra a kérdésre sem, hogy milyen közösségi közlekedéseket finanszíroznának Budapesten, ami tényleg a budapestieknek jó. A főváros elkészítette az Integrált Fejlesztési Programot, hogy bemutassuk, hogyan lehet okosan, felelősen, az élhető Budapest érdekében felhasználni az uniós forrásokat. Várjuk a kormány vállalását, hogy az ebben szereplő projekteket támogatják-e. A Lánchídról pedig egyetlen mondat: a Tarlós István által indított közbeszerzésen 34 milliárd forintba került volna a Lánchíd felújítása, most 26 milliárdba kerül, Tarlós István 9 év alatt nem újította fel a Lánchidat, mi felújítjuk. Már csak az hiányzik a felújításhoz, hogy a kormány állja a szavát, és átutalja a híd felújítására szánt 6 milliárdot forintot, amit több mint egy évvel ezelőtt(!) nyilvánosan megígért.”

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 30. 11:45
olyanok vagytok! mint fletó! az igazság minden részletét a sok baromnak nem mondjátok el! reménykedve, hogy beveszik ezt a sok hazudozást! hiszen voltak olyan barmok, hogy megválasztottak titeket! csakhogy az igazság részlete, hogy amit a lánchídra hazudtok! az ezen túl még az alagut a villamospálya és egyéb beruházásokat is fedezte, amit ti meg sem rendeltetek!
írmag
2021. január 29. 23:29
A kommunisták haladó hagyományai: "Hazudtunk reggel, éjjel meg este" - így legalább egy feltételes öszödi villamosmegállót még el kellene intézni a főpolgármesteri agytrösztnek Budapesten. (Ha már meggyalázta a böszme az 1956-os forradalom egyik legnépszerűbb felütését, Örkény István és Gömöri Endre nevéhez kötötten a Szabad Magyar Rádióból: "A rádió hosszú évekig a hazugság szerszáma volt. Parancsokat hajtott végre. Hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon. Még a minap, hazánk újjászületésének órájában sem bírta abbahagyni a hazugságot".)
Nuttika
2021. január 29. 20:21
Csúsztatós nyomoroncok. A nem csak a Lánchíd lett volna meg abból a 34 milliárdból, ti viszont azt se csináljátok 26-ból. Csepelről ne ugassatok, KariGeri azt se tudja, hol van, nem azt, hogy mik az igényei a térségnek.
pollip
2021. január 29. 19:38
Karácsony beteges hazudozó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!