Kedves politikusok!

2020. augusztus 30. 13:31

Szeretném kezdeményezni, hogy a kerékpáros közlekedés legyen pártok feletti cél.

2020. augusztus 30. 13:31
Kürti Gábor Dezső
Facebook

„Amiért mindenki tesz a maga területén, és amiben meg nem támadási etikett van érvényben. Ennek jó alapjai, történeti hagyományai vannak. Budapest 2030-ig irányadó közlekedésstratégiája, a Budapesti Mobilitási Terv a Tarlós István által felállított BKK-ban készült, a Fővárosi Közgyűlés egyhangú igennel fogadta el 2019 tavaszán. Kerékpáros mérföldköveknél rendszeres volt a pártok feletti egyetértés, több fontos szavazásnál is az utóbbi években. 2005-től folyamatosan és pártfüggetlenül fejlődik a kerékpáros főhálózat, ami sajnos még hiányos, így egyelőre nem alkalmas a BMT 10%-os forgalmi részarány céljának elérésére, amihez a belvárosban 20% feletti, az autóforgalommal azonos részarány tartozna.

Reményre ad okot az is, hogy a végletesen polarizált politikai közéletben minden oldalon progresszív a hozzáállás. Kormányzati oldalról Révész Máriusz tényleg szívből dolgozó kormánybiztosként már 4 éve tolja a kerékpározás ügyét, Vitézy Dávid a Fürjes Balázs által indított Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójaként a leghaladóbb trendek mentén dolgozik a főváros és agglomerációja közlekedéséért, mindeközben a megválasztása előtt is kerékpározó Karácsony Gergely főpolgármester kerékpárosbarát közlekedéspolitikát hirdetett. A mindhármukkal együtt dolgozó Kerékpárosklub elnökeként ha pár éve hármat kívánhattam volna, akkor sem jutott volna eszembe egy ilyen együttállás.

Nem vagyok naív, tudom hogy a politikát szavazatokban mérik, a narratíva alakítása mindenkinek kiemelten fontos, döntetlenre pedig senki sem játszik. Azonban az 5000 kilométeres budapesti úthálózat 4 kilométerének egy sávja kapcsán tegnap elhangzó »közlekedési káosz«, »autósüldözés« és »sárga csíkos terror« kifejezések bekapcsolták nálam a vészjelzőt, ezért kezdeményezem, hogy politikai gombaszedegetés közben ne lépjünk olyan aknamezőre, ami a 2019-ben közösen kitűzött stratégiai cél elérését tenné lehetetlenné.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2020. augusztus 31. 13:15
Időnként az a naív remény van bennem, h itt a "jobbos", "konzervatív" platformon valamivel értelmesebb emberek vannak. De látszik, h pontosan ugyanaz a szellemi nyomorék, kisgyerek szellemi szintjén vegetáló, gondolkodásra képtelen csőcselék tobzódik (tisztelet a kevés kivételnek), mint az ún. "baloldalon". Úgyh ne csodálkozzatok, amikor majd végül létrejön a világdiktatúra: óvodásokra kell, h vigyázzon egy felnőtt...
urga
2020. augusztus 31. 12:00
"Ha 5 km-en belülre akarsz menni, menj gyalog" Sétáltál már a Hungária körút melletti járdákon? Vagy az Üllői úton?
LAW AND ORDER
2020. augusztus 31. 10:23
Ez a szadeszfejű is eltakarodhatna már... senki által nem választott önjelölt civilkék akarnak diktálni egy választott kormánynak? Mit képzelnek ezek?
adonyi29
2020. augusztus 31. 08:39
Mi ez a bolsevik tempó, elvtárs? Akasztanál is érte? Hogy lehet ilyen baromságot ilyen meggyőződéssel leírni? Mi az, hogy pártok feletti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!