Ez KO, sztárközgazdászok!

2020. április 19. 08:27

Előbújtak a tíz éve fenntarthatatlanozók, „a magyar pia­cot csak a német gazdaság tartja lélegeztetőgépen”-ezők, akik az unortodox gazdaságpolitikán gúnyolódtak nagyképűen.

2020. április 19. 08:27
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Előbújtak a hatalomból kiszorultak, a sértettek, a baloldal közgazdászai is. A tíz éve fenntarthatatlanozók, »a magyar pia­cot csak a német gazdaság tartja lélegeztetőgépen«-ezők, akik az unortodox gazdaságpolitikán gúnyolódtak nagyképűen. Akik az Orbán-kormány gazdaságélénkítő tervét hibásnak és kudarcnak jósolták. Bod Péter Ákos és Mellár Tamás is így nyilatkozott 2011-ben, amivel amúgy tökéletesen demonstrálták, hogy miért kerültek ki a jobboldalból, hogy miért nincs szükség az úgynevezett szakértelmükre. És persze az is kiderült, hogy emberileg is gyenge jellemek, mert azóta sem tudtak annyit kipréselni magukból, hogy elnézést, tévedtünk.

Ami azért elvárható lenne, tekintettel arra, hogy 2011-ben Mellár azt írta, a kormány gazdaságpolitikája megbukott, Bod Péter Ákos pedig azt, hogy kudarca van ítélve. De ott volt Chikán Attila vagy Király Júlia is, akik hasonlóan nyilatkoztak. És akik néhány napja közös levélben tiltakoztak a magyar kormány gazdasági mentőcsomagja ellen. Ők, a »tekintélyes közgazdászok«.

Legalábbis a függetlenobjektív sajtó szerint. Bajosan lehet tekintélyesnek nevezni ezeket a hölgyeket és urakat azok után, hogy ennyire mellélőttek 2011-ben. Az pedig már csak hab a tortán, hogy annyi tisztesség sincs bennük, hogy elsuttogjanak egy halk bocsánatkérést. Ehelyett magukat tekintélyesnek gondolva nyílt leveleket írogatnak.

Pedig sokkal jobb lenne egy olyan petíciót eljuttatniuk a sajtóhoz, amelyben szépen bocsánatot kérnek, amiért politikai számításból, sértettségből vagy hozzá nem értés miatt bírálták azokat az intézkedéseket, amelyek miatt az országot ilyen jó állapotban találta az egészségügyi vészhelyzet. És ami miatt még az IMF is azt állapította meg, hogy az Európai Unióban idén a magyar GDP fog a második legkisebb mértékben csökkenni a koronavírus-járvány miatt. Sőt! Más országok számára is követendőnek ítéli a magyar gazdaságpolitikát, pozitívan értékeli a magyar kormány gazdaságvédelmi akciótervét, intézkedéseit is. Ez kiütés, »sztárközgazdászok«!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. április 20. 06:56
Csak hogy lássuk a lényeget: amikor Matolcsy kirúgta az IMF-et Mo-ról, akkor pont ezek hörögtek, hogy vége a világnak, pár nap alatt csődbe jut Mo. Aztán csak nem akart csődbe jutni, sőt. Mára az IMF próbál visszakúszni a küszöb alatt, és sűrű bocsánatkérések közepette próbálja kölcsönkérni a magyar módszert, mert amit ők javasoltak az elmúlt évtizedekben, annak csak csőd lett a vége.
egynick
2020. április 19. 22:17
Bokros.
egynick
2020. április 19. 22:16
Apáti Bence a gazdasághoz is ért? Nagyszerű. Megjegyzem, Bomros soha nem nyilatkozott a balettről.
valeron
2020. április 19. 19:49
Az eredeti levelet, ami udvariasabban, de kb. ugyanazt tartalmazta, 250 közgazdász írta alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!