Mint valami észak-koreai fesztiválon

2019. június 28. 07:48

A szórakozni vágyók is kénytelenek a kedves vezető szavait hallgatni.

2019. június 28. 07:48
Sajó Dávid
Index

„Szépen bejárta a magyar sajtót az az Indexen megjelent videó, amelyen azt látni, hogy a Volt Fesztivál Nagyszínpadáról üvölt Orbán Viktor ‘89-es beszéde, amelyet Nagy Imre újratemetésén mondott el, majd utána a Nemzet Csótányából a NER csótányává változott Nagy Feró zárt le. Az egésznek olyan hatása van, mintha valami észak-koreai fesztiválon járnánk, ahol a szórakozni vágyók akkor is kénytelenek a kedves vezető szavait hallgatni, amikor csak szimplán jól szeretnék érezni magukat.

Éppen ezért végtelenül elszomorító, hogy a Volt fesztivál szervezői annyira se tartják a saját vendégeiket, hogy legalább akkor ne ömöljön a propaganda, amikor ki akarnak szakadni egy rövid időre a magyar valóságból.

Persze hülyeség az egészen meglepődni, hiszen a Volt Fesztivál és annak szervezői hosszú évek óta a NER holdudvara körül legyeskednek, és úgy ömlik a közpénz és az állami hirdetés a fesztiválba évek óta, mintha nem lenne holnap. Nyilván nyílt titok, hogy ahol Orbán Ráhel gyakornokként dolgozott és munkakapcsolatba került a Volt főszervezőivel, ott a Fidesz is otthonosan mozog. Nyilván az sem véletlen, hogy amikor az akkor még Gödörként működő Deák téri klubot elvették az akkori szervezőktől, akkor a Volt főszervezőinek kezébe került, hogy azóta az Akvárium ugyanúgy helyet adjon könnyűzenei koncerteknek, mint Orbán Gáspár vallási gyülekezetének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fran
2019. június 29. 17:59
Kb.a McCain-Obama amerikai választási viadal óta tudjuk, hogy a politika mindenhová beteszi a lábát. Csak a tudat, hogy léteztek Obama és McCain lányok, akik pártfogolták valamelyik elnökjelöltet, jelezték a számomra, hogy a választás nem marad meg csupán a politika klasszikus színterein. Obama támogatói és a az i am with her korszakában számonkérni, hogy mit keres a politika a fesztiválokon és művészeti eseményeken dőreség. Mikor talán Sajó Dávid vagy valamelyik kollégája hosszan értekezett arról,hogy Taylor Swift miért nem állt még ki az LMBTQ mozgalom mellett és Donald Trump mellett. A mainstream média minden platformon támadja Trumpot, akkor mi ez a meglepődés, hogy az ellen oldal is minden közeget felhasznál a maga értékeinek propagálására.
robipecs
2019. június 29. 12:27
Index: "A Volt Fesztivál egyik vendége lemondta a szereplését az Orbán-videó miatt (...) , Molnár Áron, azaz noÁr, nem fog részt venni a soproni eseményen" - nem követem a mai legújabb zenészeket, de azért tartok tőle, hogy a célközönség nagy része is úgy vélekedik erről, hogy "hát az meg a ki a f.sz?" Biztos nagy veszteség érte a Voltot ezáltal. :)
Orange79
2019. június 29. 10:21
Nem mindegy neked te szerencsétlen, nyamvadt korcs?? Nyilván megvolt a lehetőséged arra, hogy utána önfeledten kiszakadj a magyar valóságból és valamelyik színpad előtt imbolyogj sörrel a kezedben. A világ tele van információval, reklámmal, ha úgy tetszik propagandával, a körömgombát ugyanúgy napi 24 órában tolják a pofádba mint a gender-buzilobbit.
akiaki
2019. június 28. 22:08
ezt kellett írni, asztat mondották ezé majd kapok péztet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!