Elvált szülők gyermekeként az élet

2019. május 04. 11:05

Ha egy gyerek végignéz egy válást és csonka családban kényszerül felnőni, könnyen lehet, hogy a saját párkapcsolatait sem tudja sikeresen menedzselni.

2019. május 04. 11:05
Mihályi Fruzsina
20on

„Ha egy gyerek végignéz egy válást és csonka családban kényszerül felnőni, könnyen lehet, hogy a saját párkapcsolatait sem tudja sikeresen menedzselni. Előfordulhat, hogy hitét veszti a működőképes párkapcsolatokban és emiatt alapból negatív hozzáállással vág bele a szerelmi kapcsolataiba. Gyakran pedig a jó példa hiányában képtelen a konfliktuskezelésre, emiatt a próbálkozásai is zátonyra futnak.

Hajlamosabbak a függőségekre

Sajnos az elvált szülők gyermekei annyi stresszt, szorongást és depressziót élhetnek át, ami miatt kevésbé lesznek ellenállók a függőségekkel szemben. Nagyobb eséllyel nyúlnak szerekhez, mondanak igent a különböző drogok kipróbálására, és sajnos többen esnek bele a tartós függőségbe is.

A fent említett példák listája közel sem teljes, egy válás komoly hatással van a kisgyerekekre, kamaszokra és fiatal felnőttekre egyaránt, képes egész életpályákat a rossz irányba sodorni. Mi, huszonévesek csupán annyit tehetünk ellene, hogy igyekszünk okosan párt választani, és igyekszünk energiát ölni a kapcsolataink ápolásába, hogy a mi gyerekeinknek lehetőség szerint már ne kelljen csonka családban felnőniük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2019. május 06. 15:48
"Mi, huszonévesek csupán annyit tehetünk ellene, hogy igyekszünk okosan párt választani..." Ilyet csak egy huszonéves írhat le... Naív elképzelés arról ahogyan az élet ezen dolgai működnek. Igyekezhet bármilyen okos lenni, az élet rohadtul nem ilyen egyszerű... de azért érdekelne hogy amikor "okosan" választ magának párt, akkor az alatt pontosan mit is ért.
Akitlosz
2019. május 05. 15:15
"Ha egy gyerek végignéz egy válást és csonka családban kényszerül felnőni, könnyen lehet, hogy a saját párkapcsolatait sem tudja sikeresen menedzselni. " Könnyen lehet. És az ellenkezője is könnyen lehet. Ha egy gyerek látott és kapott a szüleitől egy szerinte negatív példát, akkor ugyan miért is akarná azt a példát követni felnőttként a saját életében? Csak mert utánozás majom szokás? Van szabad akarata.
Csigorin
2019. május 05. 12:11
Mindezt csupan azert mert ket (vagy akar csak egyikuk) rendkivul onzo ember ugy gondolja, hogy az o boldogsaga, az o elete, az o erdekei elobbrevaloak mint a gyerekee.
mucsay
2019. május 05. 10:57
egyébként ennél fontosabb, hogy a lányok azt tanulják meg, hogy magukról kell gondoskodniuk, mert a férjükre nem számíthatnak hosszú távon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!