A Facebook-buborék az egyik legbaljósabb dolog

2018. április 09. 21:59

Görgesd le az első 50 politikai irányultságú bejegyzést az üzenőfaladon, számolj, majd hasonlítsd össze a választási eredményekkel.

2018. április 09. 21:59
Kürti Gábor Dezső
Facebook

Szerintem a politikai Facebook-buborék a világ legbaljósabb dolgainak egyike.

Ha neked még nem, akkor görgesd le az első 50 politikai irányultságú bejegyzést az üzenőfaladon, számolj, majd hasonlítsd össze a választási eredményekkel.

Utána gondold el, hogy ez a torz visszacsatolás milyen hatással jár rád nézve és mire ösztönöz. A legsúlyosabb, hogy van ellentétes buborék is.

Arra pedig gondolni is rossz, hogy az algoritmus valószínűleg szabályozható, mint egy dj-pult hangfalakkal. Ami jó esetben még nem bérelhető ünnepi alkalmakra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. április 16. 10:46
A megoldás: töröld magad a FB-ról! Én már meg is tettem. Három hónapig jajongott, hogy de tényleg, de biztos?
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2018. április 10. 16:28
Második napja kapom liberális ismerőseimtől a Cukkbukk-on, hogy birka vagyok, gazember vagyok. Ezért fel is függesztettem a profilomat, amint lehet törlöm magam. Ezt javasolnám mindenkinek, akit idegesítenek az agyhalott zombik.
atila68
2018. április 10. 14:41
A történet arról szól, hogy a facebook manipulálja az idővonaladon az ismerőseidtől megjelenő megjelenő posztokat is(!), nem beszélve az ott megjelenő "ajánlott" bejegyzésekről amelyek fizetett hirdetések. Erre csak ráterősít az aki minden neki nem tetszó tartalmat letilt, az azt posztolóval egyetemben. A végére kialakul egy teljesen hamis kép a valóságról. Enjoy.
Kiebra
2018. április 10. 12:09
Hú ez baljós nagyon. 2x szer is invitáltak, hogy a facebook-on keresztül intézkedjek. De én nem lépek be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!