A jobbikos bérunió jár a focistáinknak is?

2017. szeptember 01. 14:16

Képzeljük csak el, mikor a Puskás Akadémia csatára ugyanannyit tesz majd zsebre, mint Neymar.

2017. szeptember 01. 14:16
Boris Vian
Tutiblog

„De a német, svéd, osztrák stb. állami cégek vezetői is legalább tízszeresét teszik zsebre a magyar kollégájukhoz képest. Ergo: a jobbikos javaslat szerint a magyar államicég vezetők is kapjanak húszmillió nettót? De mi lesz így a Jobbik által is támogatott állami cégvezetők bérplafonjával? Nincs itt némi koherenciazavar?

De a legabszurdabb következmény az lenne, hogy a magyar focisták is annyit keresnének, mint nyugati társaik, ha a Jobbik béruniós javaslata megvalósulna.

Képzeljük csak el, mikor a Puskás Akadémia csatára ugyanannyit tesz majd zsebre, mint Neymar… Vagy a Mezőkövesd hátvédje megkeresi azt a pénzt, mint Sergio Ramos a Real Madridból. Ó de szép is lenne! Lenne itt foci a kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci elv alapján.

És még sorolhatnánk azt a rengeteg abszurd helyzetet, amihez a jobbikos bérunió esetleges megvalósulása vezetne. De persze aggónak azért nem kell! Szegény Eppel Marci nem fog sosem annyit keresni, mint Messi, hiába lett gólkirály. Ahogy az egész bérunióból sem lesz semmi. Mert mindez csupán a baloldali populizmus! Nagyobb, mint amit valaha Botka ki tudott, vagy esetleg kitalál majd a befejezéséhez közeledő politikai pályafutása során.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. szeptember 03. 23:47
A jelenlegi létező az abszurd helyzet, nem a nem létező béruniós.
szekula
2017. szeptember 03. 00:25
AZONOS munkateljesítményért azonos bért. Hogy jönnek ide a magyar focisták?
sine ira et studio
2017. szeptember 02. 19:56
Egy ilyen színvonaltalan bérfirkásznak meg talán egy kiemelkedő író emlékét azzal gyaláznia, hogy "művész"névként használja a nevét. Arról nem is beszélve, hogy a viani életmű és életfelfogás mennyire távol áll attól a jobbágyi szervilis mentalitástól, amit a Tütüblog képvisel.
sine ira et studio
2017. szeptember 02. 19:53
Amúgy meg egy kormánypárti szócsőblogon baromi nagy öngól (stílusosan fogalmazva) egy focis hasonlat bedobása. Már csak azért is, mert Neymar fizetését nem a spanyol (most már francia) államkassza fizeti közvetett módon, hanem ő maga termeli meg az értékét, jegybevételek, szponzori pénzek, termékeladások, szövetségi bevételek formájában. Vagyis Neymar bérezése egy olyan dimenzióban valósul meg, ami a magyar futball világában (és egyébként, hogy a politikához visszatérjek: a magyar kormányzat gondolkodásában) teljesen ismeretlen: korrekt verseny, megfelelő képesség és teljesítmény révén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!