A pangás kora

2017. március 14. 11:19

Milyen szépen és gyorsan visszaöregedtek ezek az egykor fiatalok és demokraták a kényelmes, láb- és naftalinszagú kádári pangásba.

2017. március 14. 11:19
Bazsó Bálint
Alfahír

„Nézem a még újságíró szemmel is tökismeretlen fideszes képviselő urakat és hölgyeket, ahogyan szorgalmas, kissé izgatott hévvel emelgetik kezüket a gombokra, gondosan ügyelve, nehogy elrontsanak valamit a kompjúteren, emelik a kezüket szavazásra - kicsit magasabbra, mint a szintén tökismeretlen padtársuk, és csodálom, hogy tudnak legalább olyan kedvesen gyermeki örömmel örülni egy-egy ügyesebb simicskázásnak, vagy sorosozásnak, mint az átlag bérkommentelő eme cikk után. Vagy éppen ma, amikor kicsit kapkodva, de az öltönyre azért vigyázva felugranak és tapsolnak az újraválasztott tisztségnek, úgy téve, mintha nekik, valamint annak, aminek tapsolnak, lenne bármilyen jelentősége.

Betöltik a szerepüket, hétről-hétre. 

Mintha ők maguk sem tudnák, hogy ugyanolyan bazári komédia az egész, ami pontosan annyira hiteles és annyira komolyan vehető, mint a Kádár-rendszer látszatparlamentjének szürke és persze hasonlóan tökismeretlen elvtársai.

Nézem ezeket az urakat és hölgyeket, ahogyan megélik saját komolyságukba, súlyukba, teljesítményükbe vetett vak és annál hamisabb hitüket, nézem, milyen szépen és gyorsan visszaöregedtek ezek az egykor fiatalok és demokraták a kényelmes, láb- és naftalinszagú kádári pangásba. Nézem, s közben azon agyalok, hogy milyen nagy igény is van ebben az országban erre a szervilis, kiszámítható és végtelenül lojális, tapsolva egymásra kacsintó TSZ-elnök/KISZ-titkár világra: ahol jól megfér egymás mellett az élete javát már megszolgált, tapasztalt és persze névtelenséget kérő források szerint elismert szakértő politikus, illetve a két lábon járó öltönyként még alakítható szaktudású, erkölcsű és persze kellően éhes ifjú pártkatona.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. március 14. 15:10
A liberalizmust gazdasági és társadalmi szinten is csúcsrajárató, és a magyar nemzeti vagyont külföldnek és havereknek szolgaian és iparszerűen kiárúsító Magyarországból polgárháborús helyzetet kiprovokáló gyurcsányista kakaóbiztosok után törvényszerű volt, hogy a nép biztonságot és erős kezet akar. A gyakorlat azt bizonyítja hogy ez jobban működik.
Bolond Istók
2017. március 14. 14:28
"...legalább olyan kedvesen gyermeki örömmel örülni egy-egy ügyesebb simicskázásnak, vagy sorosozásnak, mint az átlag bérkommentelő eme cikk után." Na és a Simicska seggéből ugató pártod és te örültök-e egy-egy ügyesebb orbánozásnak bérfirkász? Simicskázás? Mást se csináltatok évekig, most meg a faszát szopjátok csak mert Orbán ellensége lett. Simicska ugyanaz az ember aki akkor volt mikor simicskáztatok. Egy oligarcha megvette a Jobbikot kilóra. Csak egy példa: állítólag Simicska elszánt oroszellenes(a fullajtárjai szerint Orbán és Putyin közötti jó viszony tette be végleg a kaput nála), Vona a múltkor száz százalék Oroszország helyett már csak harminc százalék Oroszországról és hetven százalék nyugatról beszélt, te szánalmas kis bohóc. Az ország történetében eddig még csak az SZDSZ verte át a szavazóit úgy mint a Jobbik. Vona szemen köpött minden jobbikost. De hát az ilyen bagatell dolgok a bérfirkászokat nem szokták zavarni.
Dénia
2017. március 14. 13:41
Ez mi? Ki akarod teregetni az érzelmeidet, meg a hangulataidat úgy beállítva, mint ha te most politikai újságírást csinálnál, vagy mi ez?
zakar zoltán béla
2017. március 14. 13:36
Tökfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!