Arculat, váltás

2016. december 01. 14:02

Akik Napóleon módjára megalázottan, száműzetésben látnák a legszívesebben a lemondott elnököt, van egy rossz hírünk: Gyárfás Tamásnak a szerepek újraosztásakor is jut lap, s még csak nem is a tök alsó.

2016. december 01. 14:02
Novák Miklós
Novák Miklós
Magyar Idők

A magyar úszóbotrány ugyanis messze túlmutat Gyárfás Tamás személyén, még csak nem is a 2017-es hazai rendezésű vizes világbajnokság – hiszen az csupán referenciaverseny –, hanem a 2024-es olimpiai pályázat a tét. Márpedig régi igazság: rendezetlen belpolitikai háttérrel képtelenség fontos külpolitikai csatába indulni, avagy profán példával élve, az öltözőben egymást fojtogató játékosokból ütőképes csapatot gyúrni. Éppen ezért nem ér véget a keserű történet Gyárfás lemondásával, még ha Rio háromszoros olimpiai bajnoknője azt is kürtölte világgá: „A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér, és kisüt a nap!”

Egyelőre ugyanis csupán dereng a szebb jövő. Sőt, Hosszú Katinkának és társainak, s minden ellendrukkernek, akik Napóleon módjára megalázottan, száműzetésben látnák a legszívesebben a lemondott elnököt, van egy rossz hírünk: Gyárfás Tamásnak a szerepek újraosztásakor is jut lap, s még csak nem is a tök alsó. Szabó Tünde újabb, tegnapi közleménye ugyanis felettébb árulkodó: »A nemzetközi sportdiplomáciának is mind jelentősebb, új kihívásokkal teli feladatokkal kell szembenéznie. Gyárfás Tamás sokéves szakmai tapasztalatát ezen a területen szeretné Magyarország érdekében hasznosítani.« Ebből szinte már meg is szövegezhető a körvonalazódó kompromisszum. Gyárfás csak a MÚSZ éléről távozik, ám társelnökként továbbra is részt vesz a világbajnokság szervezőbizottságának munkájában, s alelnöki tisztségét is megtarthatja a Nemzetközi Úszószövetségben. S ne legyünk naivak, nem csupán azért, mert e tisztségeiben pótolhatatlan a munkája, hanem mert ezektől megfosztva sértettségében sokat is árthatna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. december 01. 16:47
Ha a 2017-es VB szervező bizottságában marad és a nemzetközi szövetség alelnöke is lesz, akkor tisztességes módon kellett volna vele MEGEGYEZNI, nem pedig kirúgatni egy úszójával. Véleményem szerint lenyeli a békát. Nagyon ért az idomuláshoz.
Mich
2016. december 01. 15:11
Nem akarok már ennyit foglalkozni ezzel az üggyel. De abból indulok ki, hogy nemzeti marad a MÚSZ, nem egy privát vállalkozás.
edvind johnsson
2016. december 01. 14:24
"Gyárfás csak a MÚSZ éléről távozik, ám társelnökként továbbra is részt vesz a világbajnokság szervezőbizottságának munkájában, s alelnöki tisztségét is megtarthatja a Nemzetközi Úszószövetségben." Sejtettük, és még csak nem is csodálkozunk. Ha politikai oka lett volna, akkor Gyárfás Tomit 2010-ben hajtották volna el, és még Gyárfás Tomi sem hisztizett volna. Szerintem ő lepődött meg a legjobban, hogy maradhatott.
Morgen
2016. december 01. 14:20
Gyárfás személye -az ügy lényegét tekintve- nem lényeges. A lényeges Hosszú Katinka és a vele együtt haladók személye. Soha, senki nem tud annyit ártani egy közösségnek, mint a sértett, gyűlölködő megnyilvánulás. Ha Katinka nem játssza a "hatalmast", amikor összetépte a szerződést )amit akkor is el kellett volna fogadnia, ja a milliókat felajánlja a rászorülóknak), hanem nyíltan, egyenes megmondja, hogy konkrétan mi a gondja. Ezt nem tette, a továbbiakban, ha akarja, ha nem, rajta marad a balhé. Sokan ellene fognak fordulni, mert nem lesz képes betartani a látens reményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!