Kufárék

2016. október 19. 19:06

Majd annak rendje-módja szerint beindult az offenzíva. Egész pályásan, ahogy szokott. Innentől megint az a kérdés, ami az utóbbi években annyiszor: meddig és mennyire hatékony a totális politika?

2016. október 19. 19:06
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Vona Gábor meglepte Orbán Viktort. Pedig nagyon úgy nézett ki, hogy a Jobbik csapdába zuhant. Azok után, hogy a párt hosszú ideje a határozottnál is határozottabb híve volt az antimigró alaptörvény-módosításnak, elsőre nem lehetett könnyű kitalálnia, miként tud a kormánypártétól markánsan eltérő állásponttal előhozakodni. A fogas kérdésre adható válasz azonban végül pofonegyszerűnek bizonyult. Ha egyszer nem akarjuk, hogy jöjjenek a szegény migrók, akkor azt sem akarhatjuk, hogy gazdag migrók lepjék el édes hazánkat. Ha kőbe szeretnénk vésni a kényszerbetelepítésnek nevezett valamire mondott érvénytelen nemet, akkor rögzítsük, hogy nem jöhetnek ide a zsíros idegenek sem.

(…)

Tehát ennél most izgalmasabb a taktikai játszma. Azzal kezdtem: Vona Gábor meglepte Orbán Viktort. Hogy a magyar miniszterelnök kettejük négyszemközti randija alkalmából még nem is bírt érdemi választ adni – majd mérlegel, közölte –, és hogy az agytröszt csak másnapra szült reakciót, az több mint szokatlan. Azóta persze kiderült, hogy visszakozás, hátrálás, korrekció nincs, majd annak rendje-módja szerint beindult az offenzíva. Egész pályásan, ahogy szokott. Innentől megint az a kérdés, ami az utóbbi években annyiszor: meddig és mennyire hatékony a totális politika? November 7–8. környékén többet fogunk tudni erről. De addig még rengeteget hallhatunk arról, hogy kinek fontosabb az ország biztonsága, és hogy ki minek az oltárán vagy kiknek a kedvéért hajlandó kockáztatni azt. Ezeknek a mondásoknak természetesen – forrásuktól függetlenül – roppant kevés valóság- és igazságtartalmuk lesz. Még szerencse, hogy abszolút megszoktuk már az ilyet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. október 20. 17:36
Már megszokhattuk, hogy G.Lali seggéből ilyen hangok jönnek - most éppen egy cinikus G.Albi száján keresztül...
noMores
2016. október 20. 07:00
Ezt meg mindig nem birom elhinni: ez tenyleg az a Magyarnemzet, amelyik a magyaridok volt?...,
Szúnyog
2016. október 19. 22:48
Igen, mindig össztűzzel dolgoznak a fiúk. Meg is mondták: csak a Fidesz. Így aztán aki nincs velük, az nincs.
Sumi
2016. október 19. 21:06
"Be fogjuk terjeszteni ezt az alaptörvény-módosítást, önöknek szavazniuk kell majd erről a kérdésről, és akkor eldől, hogy az önök kvótáról szóló népszavazása valójában miről is szól. Arról szól, hogy önök el akarják utasítani a kvótát? Mert akkor meg kell szavazniuk! Ugye, önök is úgy gondolják? Nem tehetik meg, hogy a saját népszavazási kérdésük alaptörvényi erőre emelését nem szavazzák meg, ugye, képviselőtársaim? Vagy ha megteszik, akkor mire derül fény? Arra derül fény, tisztelt fideszes, KDNP-s képviselőtársaim, hogy önök a kvótáról szóló népszavazás ügyét csak politikai kampánycélokra használják.Ez fog akkor kiderülni, de azt én nem tudom másnak nevezni, mint hazaárulásnak."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!