A Városliget fáiról

2016. május 12. 12:48

Nem a Liget Budapest Projekt előkészületi munkálatai miatt vágták ki a Bethesda kórház előtti területen lévő fákat.

2016. május 12. 12:48
Városliget Zrt.

„A Városliget Zrt. irodájának bejáratánál ma, egy tiltakozó akció keretében elhelyezett faágakat tegnap azért távolították el a park növényzetét gondozó Főkert Zrt. munkatársai, mert a hétfői vihar megrongálta azokat és életveszélyessé váltak.

A Főkert Zrt.–nek ilyen esetekben hivatali kötelessége a lehető leghamarabb cselekedni, hiszen ha bármilyen személyi sérülés bekövetkezik, a felelősséget a Zrt. viseli, nem a Civil Zugló Egyesület és a ligeti aktivisták csoportja.

Egyúttal szeretnénk emlékeztetni a Civil Zugló Egyesületet és az aktivistákat arra, hogy a célunk közös: a csaknem 200 éves Városliget elhanyagolt növényállományát, lepusztult infrastruktúráját meg kell újítani úgy, hogy a pihenési és sportolási lehetőségek is bővüljenek. A tiltakozók csoportjai ezekkel az akciókkal a Városliget rendbetételét akadályozzák.

A Liget Budapest Projekt részeként egyébként csaknem ezer fa elültetését tervezik a parkban és a zöldterület átfogó megújításának köszönhetően az évtized végére egy zöldebb, élhetőbb és megújult kulturális intézményhálózattal rendelkező Városligetet vehetnek majd birtokba a parklátogatók.

A városligeti növényállomány karbantartásával kapcsolatos szakmai kérdésekben Főkert Zrt. munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.”

(Közlemény.)

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. május 13. 07:01
Amikor a jó ügy iránti elkötelezettség át5billen a hülyeségbe, ez történt a Városliget projekt "környezetvédőivel".
fogd a pénzt és kuss
2016. május 12. 14:04
mást sem tudnak csak fátkivágni ... halál a főkertre!
di maggio
2016. május 12. 13:17
Elvártam volna,hogy a fák védelmezői tiltakozzanak a kanadai erdő tűz miatt-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!