A mi feminizmusunk – válasz Paprikakingának

2015. október 27. 12:20

Pont annyira érdekel minket a feminizmus, mint a meleg bálnák harmadgenerációs származtatott szavazati joga. Semennyire. A nagy kérdés igazából az, hogy elősegíti-e a feminizmus a csajozást, van-e náluk igény erre?

2015. október 27. 12:20
Toronyház
Tutiblog

„A feminizmussal kapcsolatos tudásunk tényleg nincs a topon, ígérhetjük, nem is lesz, mivel nem érdekel minket. Egyszer elkezdtünk nyomozni feminista olvasókörök ügyében, de csak a kimondhatatlan nevű francia nő, valami Budoár könyvéig jutottunk, amiben Spárta meg a Szovjetunió van felmagasztalva. Volt valami Firestone is, először azt hittük, ez egy film címe. Jobban jártunk volna vele, mert ez a Firestone meg Engelst istenítette. Nekünk ennyi elég volt – túl is estünk az önleleplezésen. Különben is ki olvas olyan kimondhatatlan nevű szerzőket, mint Kristeva meg Irigaray?

Mert valóban: A mi tudásunk tényleg messze alulmúlja a Wikipédia szócikkét. Valószínűleg, mert pont annyira érdekel minket a feminizmus, mint a meleg bálnák harmadgenerációs származtatott szavazati joga. Semennyire. A nagy kérdés igazából az, hogy elősegíti-e a feminizmus a csajozást, van-e náluk igény erre? Tapasztalataink szerint nem segíti elő és nincs, tehát számunkra tényleg értéktelen, értelmetlen és felesleges. És igen, mindezt a Gólyában és a Friscoban végrehajtott műveleteink során sem sikerült cáfolnotok…

Péerká úgy szokik fasisztázni, hogy nem ismeri a fasiszta irodalmat, még Wikipédia-szinten sem. Olvasta valaha a La dottrina del fascismo-t Mussolinitől? Elmerült  Michele Bianchi, Giuseppe Bottai, Angelo Oliviero Olivetti, Sergio Panunzio és Edmondo Rossoni írásaiban? Tudja, mi a nemzeti szindikalizmus? Van otthon bekeretezett példánya a futurista kiáltványból? Megvolt neki Alfredo Rocco? Beszélt valaha élő spanyol falangistával? Szívesen küldünk neki egy posztert José Antonio Primo de Rivera képével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babe04
2015. október 27. 14:35
"...Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy egy rossz pillantásért könnyen bíróságon találhatja magát a nyugati férfi kolléga, mert munkahelyi erőszakért feljelenti őt az önérzetes feminista. A nőkbe már kislány koruktól a férfiakkal szembeni paranoiát és gyanakvást sulykolják és azt, hogy indulatosan tiltakozzanak a természet adta női szerepek ellen. Üldözik a szerintük szexista (értsd: teljesen hétköznapi) viselkedést és nyelvhasználatot. Feminista csoportok az USÁ-ban már kampányt indítottak a férfiak terpeszülése ellen, mert az szerintük a férfi agresszivitás és a nők elleni erőszak egyik rejtett formájának (!) megnyilvánulása. Sőt, létezik a feminizmusnak egy olyan radikális szárnya, amelyik -kapaszkodjanak meg!- a komplett vaginális szexet, mint olyat, elutasítja, mert megalázónak és a "férfi erőszak" megtestesülésének tartja..."
tango47
2015. október 27. 14:15
Hej azok voltak a szép idők, amikor még traktoros-lányok szántották a határt csasztuskákat énekelve.
e.o.storm
2015. október 27. 13:56
Az egész Izland egy falu pár százezer lakossággal. A lakosság nem növekszik kiemelkedően, jelenleg Írország vagy Faranciaország is felülmúlja a frissebb statisztikák szerint. Az északárja nőuralom pedig biológia. Egyszerűen ott északon a nők alkotják a talpraesettebb, attraktívabb felét a társadalomnak. ( lásd: nem a svéd férfi, hanem a nő a fogalom ).
madarasi.abel
2015. október 27. 13:24
Az izlandiakat sem érdekelte a feminizmus. Aztán egyszer a nők sztrájkba léptek, egy napig nem főztek, nem vigyáztak a gyerekekre, s nem mentek be dolgozni. Ez régen volt. Azóta Izlandon a legnagyobb a nemi egyenjogúság. S fura módon Izland az egyetlen európai ország, amelyik nem fogy, sőt, egészségesen növekszik. A vak komondorok száma viszont közelít a nullához. Fiuk, le kellene szállni a macsó ménről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!