Biciklikerülő utat!

2015. augusztus 07. 08:24

Lassan újabb Critical Mass szerveződhetne. A két lábon járók és a négy keréken gurulók részvételével. Vagy alakítsák át a fővárost és hozzanak létre biciklikerülő utakat. Mert ez így már elég durva…

2015. augusztus 07. 08:24
Sétáló Botond
Lokál

„Emlékszem, itt – most éppen a Nyugati tér rehabilitációját és a bevándorló áradatot nézve –, nem olyan régen még Critical Mass címszó alatt ezernyi kerékpáros tekert, követelve a »szabad biciklizés« jogát. Azaz a kerékpárutakat, meg a kerékpárjogokat, meg a ki tudja még mit. És a végén felemelték cangájukat a fejük fölé és kész. Még a Demszky-korszakban volt mindez. Liberális városvezető liberalizálásáért tekertek az ultra liberális kétkerekesek.

Aztán a konzervatív városvezetéstől megkapták, amit akartak. Sőt, annál is többet. Ma már az az érzése az embernek – ha utasként, vagy sofőrként autóban ül –, hogy a kerékpárosokért van a közlekedés, amelyben megtűrt személyek a gyalogosok és az autósok.

(...)

Magam láttam sétáim során, hogy a gellérthegyi Sánc utcában egy piros lámpa miatt – szabályosan közlekedő – fékező autóba simán belehajtott (utolsó utáni pillanatban fékezve) a kerékpáros, összekaristolva a gépkocsi hátulját, majd kivette fülhallgatóját, leporolta gatyáját és meg sem várva a kocsiból kiszálló, megszeppent és egyben joggal dühös sértettet, konstatálva a lepattant cangaláncot, hipp-hopp visszahelyezve azt, és fülhallgatóját visszadugva tekert át a piroson. Hogy kárt okozott? Ugyan már! Megtalálható? (Rendszám?) Ugyan már!

Vagy ott vannak a Szilágyi Erzsébet fasor úttestjén tekerők, miközben rendesen kiépített biciklisáv van a gyalogosok útját felezvén. Vagy vehetjük az egyirányú Bajza utcában felfestett (menetirány szerint és szembejövőként is) biciklijeleket, amelyek között egy autó nem fér el, főleg, ha parkolnak is az út két oldalán. Az semminél sem természetesebb, hogy a rasztafrizurás bódult kerekezők letörik a buli negyedben óvatlanul közlekedő, parkoló kocsik visszapillantóit, felugratnak járdára, majd vissza az úttestre, mert ők sietnek, ki tudja hová…

Lassan újabb Critical Mass szerveződhetne. A két lábon járók és a négy keréken gurulók részvételével. Vagy alakítsák át a fővárost és hozzanak létre biciklikerülő utakat. Mert ez így már elég durva…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. február 18. 13:38
Na és a posztoló szerint az emlegetett bunkók, ha nem volna biciklijük, kulturáltabban közlekednének? Tessék már rendszerekben gondolkodni! Emberek (bunkók és kulturáltak) el akarnak jutni A-ból B-be egy zsufi nagyvárosban. Nagyvárosi érdek, hogy minél többen válasszák a bicajt, mert - kb. arányos a közlekedő testméreteivel, szemben egy olyan autóval, amiben egyedül ül a közlekedő - nem pufogtat ki benzingőzt.
Apáczai
2016. február 18. 13:36
Sajnos Magyarországon a szélsőséges, végletekig eltúlzó megoldások minden értelmes törekvést tönkretesznek és lejáratnak. Ilyenek az emberi jogok, a gyermeki jogok, az integrált nevelés, a család szerepének megítélése, a nevelőotthonok felszámolása, a rászorulók segítése, a kerékpárutak kialakítása, a szólásszabadság, iskolai testnevelés és ének-zene oktatás, egységes közteherviselés, stb. stb. Megannyi értelmes dolog, amit azzal tesznek tönkre, hogy totális, minden egyebet letaroló módon csinálják. Vagy a téglákon kap mandinert? Nem tudom, de ideje lenne foglalkozni ezzel a problémával.
kitiltott
2015. december 23. 23:31
mi a faszt akartok még ? Tiétek egész budapest...ott üttethetitek el magatokat ahol csak akarjátok mert rátok a KRESZ nem vonatkozik.. Tui mehettek a BUSZ sávba a BUSZT feltartva aminek nem egyszer szemtanúja is voltam.. Ti mehettek át középső ujjatokat felmutatva A BICIKLIN a zebrán.. leszarva hogy éppen megy e arra autós vagy sem.. Ti mehettek az egy irányú utca közepén szembe a forgalommal..mobilozva úgy hogy közben feltartjátok a mögöttetek haladót.. Ti feltarthatjátok a másikakat a zöldnél miközben előtte a pirosnála dugóba a tükröket sem kímélve előretekertek a kocsisorok között Ti mehettek a járdán , a pirosban keresztben az útkereszteződésben mi a faszt akartok még? TUDOM dEMSZKI EZ A LIBERÁLIS VADBAROM HOZZÁSZOKTATOTT BENNETEKET AHHOZ HOGY AMINT BEHUNYJÁTOK A SZEMETEKET KÍVÁNSÁGOTOK MÁR TELJESÜL IS. DE HÁL ISTEN MOST MÁR Ő NINCS ÉS NEM IS LESZ SOHA A TÁMOGATÓTOK.. MENNYI PÉNZ AZ ELÉG?
Gombóc XVI. Artúr
2015. december 13. 10:26
Tényleg hiányzik Lipótmező...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!