Nyílt levél a Magyar Úszószövetséghez

2015. augusztus 13. 10:17

Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

2015. augusztus 13. 10:17
Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület
Koraszülött.com

„Nyílt levél a Magyar Úszószövetséghez

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület tiltakozását fejezi ki a Magyar Úszószövetség 2015. augusztus 12-én megjelent közleménye ellen.

Az Úszószövetség a 2017-es »Vizes VB« kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: »BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.«

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontunk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2015. augusztus 13. 12:07
Ez nagyon erőltetett, és teljesen felesleges volt. Ami meg ekörül a szegény -állítólag randa, pedig nem is- bol-dog körül zajlik, az maga a komplett röhej.
puszika
2015. augusztus 13. 12:02
Kedves KORE! Lehet,hogy van még olyan korú önök között aki emlékezik arra a régi jó magyar filmre/azt hiszem Micsoda éjszaka volt a címe/amiben elhangzott egy mondat,ami aztán az egész országban szállóigévé vált: "PISTA SÉRTŐDJ MEG!" Kedves KORE miért nevettetik ki magukat???
Romania Mare 1918
2015. augusztus 13. 11:46
Ez az egesz magyar vizes vb mar most izlestelen, a kazanyban lengeto felcsuti pocakostol a horrorkutyaig !
pollip
2015. augusztus 13. 11:31
Ez már túlzás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!