Magad, uram

2015. május 05. 09:18

A csoport kirakott az utcára egy GPS-szel ellátott csali biciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. Ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki.

2015. május 05. 09:18
Somodi Géza
Kisalföld

A csoport kirakott az utcára egy GPS-szel ellátott csali biciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. A biciklit ellopták, Tomcat a társaival együtt pedig elment az elkövetőhöz, hogy visszaszerezze azt. Az tolvaj azt állította, hogy már eladta a bringát, mire a tolvajkergetők a gyanú szerint alaposan helybenhagyták. A tettesből lett áldozat 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és rendőrségi feljelentést tett.

Az a helyzet, hogy ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki. Azaz egyes esetekben megkeresi a bűncselekmény elkövetőjét, sajátos eszközökkel persze. Ami a rendőrségnek nem mindig sikerül az ő eszközeivel. Akinek már lopták el biciklijét, tudja, miről beszélek. Inkább lebeszélik az embert a feljelentésről, mintsem tegyenek valami hatékony lépést a tettes felkutatására. Tudom, a törvényesség időnként gát ebben. De egy csali biciklit talán törvényesen is ki lehetne tenni. És pofozkodni nem kell okvetlenül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 22. 21:58
Nekem az a bajom ezzel a sorozattal (egy-kettőt láttam belőle), hogy a rendőrök nem autótolvajokat kapnak el, hanem olyan alkalmi "kilengőket", akik bután felülnek a provokációnak. Meggyőződésem, hogy az elkapottak egyike sem igazi autótolvaj.
atila68
2016. április 23. 10:42
Kisfalumban megjelent pár autótolvaj. Mikor a polgárőrök tetten érték őket azok ijedtükben a közigazgatási határon kívülre szaladtak, és az egyik még a lábát is eltörte. Önbíráskodás nem történt.
Ellensúly
2016. április 19. 01:03
Ojrópa, segíts!
yanoo
2015. december 08. 21:28
" Az a helyzet, hogy ez a csapat, ahogy mondani szokás, társadalmi igényt elégít ki. " Röviden és magyarul:-Nácik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!