Államosított ünnep

2015. március 14. 09:43

ellő nyomatékkal meginvitáltak összesen 800 diákot tanári felügyelettel a központi ünnepségekre. Arról tényleg senki nem tehet, hogy a múzeumkerti belélegzés éppen arra az időre esik, amikor a miniszterelnök beszél.

2015. március 14. 09:43
Lendvai Ildikó
Népszava

„Kormányunkon kitört az ügybuzgalom. Egyre inkább kötelességének érzi, hogy ne hagyjon magunkra ünnepnapokon sem. A dolog közismerten a vasárnapi vásárlás tilalmával kezdődött, de csak most, március 15-én bontakozik ki teljes szépségében az államosított ünnep.


Nagyon helyes, nem járja, hogy csak úgy, léha lófrálással töltsük az időt. Vége a lazaságnak, amikor egy-egy állampolgár elkórincálhatott a nyájtól. Itt a minden percében államilag szervezett, illiberális ünnep. Hivatalos rendezvények persze mindig is voltak, ha jó idő volt, kisétált a család a gyerekkel huszárokat és miniszterelnököt nézni. Ha meg nem volt kedve, otthon maradt. Lássuk be: a helyzet most ennél kényesebb. Hogy festene a tévében egy »félházas« Múzeumkert? Ilyen nehéz időkben bizonyítani kell, hogy a kormány a helyén van (sajnos), a nép meg tüntetőleg mellette.

Szerencsére a KLIK, a végsőkig centralizált oktatásügy vízfeje a helyzet magaslatára emelkedett. Arról a magaslatról ugyan a távoli iskolákig nem szokott ellátni, de most amúgy is csak Budapest és Pest megye iskoláit kellett mozgósítani. Kellő nyomatékkal meginvitáltak összesen 800 diákot tanári felügyelettel a központi ünnepségekre. Mint írták, csupán a történelmi helyszínek szellemét akarják belélegeztetni a diákokkal, arról tényleg senki nem tehet, hogy a múzeumkerti belélegzés éppen arra az időre esik, amikor a miniszterelnök beszél. (...)

Igen ám, de némely tanár tökéletesen félreértette az idei március 15-e központilag kiadott jelszavát: »Tisztelet a bátraknak«. Vették a bátorságot ahhoz, hogy ne akarjanak mozgósítani. Pláne, hogy szülői beleegyezést is kellett volna aláíratniuk ahhoz, hogy a gyerekeket a megbízható médiumok (aznap indul az állami hírtévé!) meginterjúvolhassák. A váci gimnázium nem átallott levelet írni arról: politikai színezetű rendezvényekre nem szerveznek részvételt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. március 15. 10:48
Jé, Lenyinova megint elsziszegett valamit...Azt hittem már nem él.
Fakutya Vigyora
2015. március 14. 23:09
A bölcsészkar KISz-bizottsága biztonsági őrséget állított a saját tagjaiból, hogy a csürhe ne szivároghasson be az épületbe. Nem is szivárgott. Viszont a rendőrök becsengettek, ezek kinéztek, beengedték őket, aztán kaptak rendesen gumibottal. A bőrkabátosok a kokárdásokat vadászták a Felszabadulás téren. A szomszédos utcákban munkásőrökkel teli teherautók várakoztak. A rossznyelvek szerint négy tár éles lőszerük volt fejenként.
Korn
2015. március 14. 21:53
dögölj már meg te vén kurva!
egyetmondok
2015. március 14. 19:40
Ildikó,maguk 90 előtt pont úgy pórul jártak volna,mint most ezek: ha akkor nem lett volna kötelező,pont annyian jelentkeztek volna,mint most,amikor nem kötelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!