MostTi

2015. január 03. 12:03

Azimmáron sokadik megmozdulás világosan megmutatta: kifulladt, kiüresedett 2015 januárjára a tüntetéssorozat, amelynek egyetlen mozgatórugója immáron Orbán Viktor.

2015. január 03. 12:03
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

„A hosszúra nyúlt karácsonyi/újévi pihenés, a bejgli emésztése és a január eleji másnap legyűrése közben akinek még volt/van energiája odafigyelni a tegnapi »MostMi: Új országot építünk« című tüntetésre, foghatta is a fejét rendesen. Már ha valakinek feltűnt: tegnap bizony zúgott az Orbán, takarodj. Ha már más nagyon nem.

Az immáron sokadik megmozdulás világosan megmutatta: kifulladt, kiüresedett 2015 januárjára a tüntetéssorozat, amelynek egyetlen mozgatórugója immáron Orbán Viktor.

Nem az a kérdés, mennyire civilek, mennyire nem a »köztársaságért« és »Európáért« (akármit is jelentsen ez) tüntetők, mennyire őszinte, vagy mennyire nem a hirtelen jött »rázzuk le magunkról az elmúlt 25 év összes mocskát« jelszó (egyre kevésbé az), amikor azt látjuk, hogy egy végtelenül amatőr társaság gyűlik össze most már hétről hétre valamelyik téren. (...)

Ne higgye senki, hogy 2015-ben nem lehet néhány tízezer embert kihajtani Budapesten Orbán Viktor és Lázár János ellenében. Lehet. De ez még nem siker.

Lehet szervezni a Facebookon különböző kreatív, de már inkább gyerekes és röhejes csoportokat Monty Python-i magasságokba lőve ezzel a saját céljaikat, lehet komolytalan performanszokat tartani pár száz pfujoló előtt, alapíthatnak még legalább két tucat »soha nem alakulunk - egyelőre - párttá civil mozgalmat«, de az ország nagy része - akármennyire is elege van Orbán Viktorból, Lázár Jánosból és a csatolt részekből - azt fogja érezni, nemhogy továbbra sem alternatíva, de még az eddigieknél is komolytalanabb társaság szerencsétlenkedik a magyar baloldalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rátóti Zoli
2015. január 04. 13:11
http://agentq.blog.hu/2015/01/04/orszagot_meg_nem_epitettek_kritikara_maganvelemeny
Rockpapa
2015. január 03. 21:45
Az ország szégyene,ez a szánalmas ellenzék.
vizesnyolcas
2015. január 03. 19:39
Nem kell a dolgot túlragozni. A tüntetők tömege indítékaiban igencsak inhomogén katyvasz. A tömeget (a hivatásos szervezőket nem ideszámítva) az elégedetlenségen kívül semmi nem tartja össze. Csakhogy a különböző csoportok szögesen ellentétes okokból elégedetlenek. Ha most akadna egy szónok legalább önmagában koherens tartalmú mondanivalóval, az nem lenne jó, mert a tüntetők úgy kétharmada mindjárt nem értene egyet vele, és a tömeg viharosan elkezdene zsugorodni.
Negue
2015. január 03. 19:14
Vihar a biliben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!