Ilyen volt a város fölött lebegni egy dühös rabbival

2014. december 22. 12:33

Zsidó Kis Grófó, még zsidóbb Mandiner-főszerkesztő, mindennél zsidóbb diszkó: a vártnál is jobb bulinak bizonyult a hanukagyertya-gyújtás a Nyugatinál.

2014. december 22. 12:33
Szily László
Szily László
Cink

„Zsidó Kis Grófó, még zsidóbb Mandiner-főszerkesztő, mindennél zsidóbb diszkó: a vártnál is jobb bulinak bizonyult a hanukagyertya-gyújtás a Nyugatinál. Ahol Winkler Róberttel és Balogh Ákos Gergely Mandiner-főszerkesztővel mondtunk beszédet.

Lassan gyűlt a tömeg a Nyugati téren, de csak azért, mert túl korán értem oda, így volt időm megvizsgálni a roskatag darus emelőt, amivel a magasba fogunk emelkedni egy rabbival, hogy meggyújtsuk a soros gyertyákat, vagyis inkább olajlámpásokat. Aztán egyszer csak befutottak az ortodox rabbik, hirtelen megtelt a tér sarka emberekkel, és belecsaptunk a buliba. 1

Winkler érkezett meg előbb, veteránként, mert ő már tavaly beszélt a gyertyagyújtáson. Nem ismerte a mandineres Baloghot, aki késett egy kicsit. Tekergettük a fejünket, hogy hol lehet, amikor szóltak, hogy induljunk a színpadra. Nem jött el mégsem? ÷ néztünk egymásra, amikor rájöttem, hogy a legfiatalabb rabbi az maga BÁG, és egy ideje már ott állt tőlünk 3 centire, csak olyan fekete kabátot és széles karimájú fekete kalapot öltött, hogy lubavicsinek néztük. Ha így öltözik fel, igen komoly konkurenciát támaszt a budapesti Franz Kafka-hasonmásversenyt eddig vetélytárs nélkül nyerő Schiffer Andrásnak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. december 22. 22:37
Micsoda ajvékolás lenne, ha a magyar újságirók a Vérmezőn közös keresztelőt rendeznének a gyerekeiknek.
Ángyán Páván
2014. december 22. 22:27
Zsidó Kis Grófó - ez ki?
császár
2014. december 22. 21:29
Mintha már megéltem volna ilyeneket. A vörös csillagok mellett is úgy mentem el, hogy rá se néztem. Csak a párttitkárok és a seggnyalóik hozsannáztak ott. Gondolom ugyanazok állították korábban a horogkereszteket is. Talán már a kétfejű sast előtte meg a lófarkas félholdat is.
ottapont
2014. december 22. 19:29
@ Arma Gedeon Miért kell egy vallási szertartásra kívülállókat meghívni, miért kell egy elenyésző kisebbség vallási akármijét közterületen rendezni? Ami azt illeti Ferenc pápa is volt már hivatalos hanuka gyertyát gyújtani, eleget is tett a meghívásnak. A kérdés csupán az miért nem látni soha zsidó rabbit adventi gyertyát gyújtani? Mert szerintem nem a meghívás hiányán múlik a dolog. Szép is a kölcsönös szeretet, tisztelet, szó se róla. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!