Több, mint Heti Betevő

2014. december 28. 13:26

Nem hiszem el, hogy itt főzzük a drága kajákat, több ezer forintot elpiálunk, közben meg odakint egy tál levesért állnak sorba több százan!

2014. december 28. 13:26
Nyusztay Máté
Népszabadság

„Hamar rájöttünk, hogy az osztás komolyabb logisztikát igényel, de szerencsére rengeteg önkéntes csatlakozott, így egyre könnyebb volt hétről hétre beszerezni az alapanyagokat, a tányérokat, az evőeszközöket, a poharakat, megszervezni a sorszámosztást, a sütemény-, és gyümölcsgyűjtést meg a többit.

Azt is korán felismertük, hogy ezt nem lehet abbahagyni. Kialakult egy stabil vendégkör. Ők minden vasárnap eljönnek, és nem mondhatjuk nekik azt, hogy bocs, de most pihenünk vagy rossz az idő. Ma már szinte mindenkit arcról-névről ismerünk, a rocker Tibitől Manci néniig. Persze mindig van új vendég, akár hajléktalan, akár a szociális háló alján – lecsúszóban – lévő ember, család. A kezdetben szedett-vedett társaság mára közösséggé vált. A vendégek is ismerik már egymást, valószínűleg ezért is olyan békések az osztások: ők is tiszteletben tartják egymást, mi is megbecsüljük őket.

Tegeződünk, mindenkit meghallgatunk, és sokszor egyéni problémákat is kezelünk, a gyerekek korrepetálásától a mosógépszerzésig. A Heti Betevő nagyon hamar felnőtt, minden értelemben: jelenleg 40 helyen van perselyünk, és nemcsak a Kazinczy utca környékén, hanem más pesti és budai kerületekben is, ráadásul az új befogadóhelyek egy része már magától reklamál, hogy miért nincs náluk is persely. Sőt, azt is tapasztaltuk, hogy fizetővendégek hiányolják a perselyünket kedvenc helyükről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. december 28. 19:46
De, nyugodtan elhiheti, ez így van mióta a világ világ..és minden egyes országban így van.Ahogy tud mindenki próbál segíteni, de ha pár ezer év alatt nem sikerült az emberiségnek ezt a borzasztó helyzetet megoldani, ne várja most a fidesztől pár év alatt. Mert nem fogja tudni megoldani, ahogy Amerika, Németország, Anglia..stb..stb..sem tudja megoldani.Felesleges ebből jól fizető újságcikkeket írni, mindenkinek van szeme és látja. Ha vigasztalja a tudat, akkor gondoljon arra, hogy bármelyikünkkel megtörténehet, hogy hirtelen ott találja magát a levesért sorban állók között..
briganti
2014. december 28. 18:49
Nem értem. 1945 óta ezt csináljátok az elvtársakkal. Most kezd zavarni?
Vadjoe
2014. december 28. 15:20
Én is rühellem a Népszabadságot, de ezzel nem tudom, hogy mi bajotok van. Ez egy remek kezdeményezés.
drkovax
2014. december 28. 14:57
Esetleg akkor nyafogás és zabálás helyett lehet jótékonykodni. De egy Népátszabós eleve nem a sajátjára hajt hanem a miénkre (a sajátjának megtartása mellett) ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!