Legyen ciki rágyújtani

2014. november 16. 10:14

A következő esztendőben a dohányipari cégeknek jól csengő forintokat kell egyszeri egészségügyi hozzájárulás címén befizetniük a nagy közösbe.

2014. november 16. 10:14
Muki
Fejlövés

„A következő esztendőben a dohányipari cégeknek jól csengő forintokat kell egyszeri egészségügyi hozzájárulás címén befizetniük a nagy közösbe. Ez a terv, a vitát majd a felek lefolytatják. Néhány milliárdról van szó csupán, persze pontosan még nem tudni, hogy melyik cég mennyit fizet. E sorok írója nem esne az úgynevezett extraprofit demagóg hangoztatásának körforgásába, de talán a dohányipart pont nem kell félteni. (...)

A másik meg: oké, hogy aki valamilyen kárt okoz, az finanszírozza is valamilyen mértékben a helyreállítási költségeit, így ez az érvelés megáll a cégekre, de szerintem a társadalmakra is. A felelősség közös.

A sok millió embert kényszeríti valaki arra, hogy bagózzon? Most kérdezem a kollégáimat: egy doboz cigi kábé ezer forint. Ha csak egy doboz/per napot számolok, akkor is havi harmincezer forint a történet. Iszonyat lóvé. Főleg annak fényében, ha tudjuk, hogy mennyibe kerül az élet a magyar keresetek között. Furcsa egy helyzet: a sárga csekk okozta gyomorgörcs kezelése láncdohányzással. (...)

De mégis az a legjobb cigi, amit meg se vesznek, az a legjobb vizsgálat, amit el sem kell végezni. Trendivé kellene tenni a nemdohányzást. Legyen ciki rágyújtani!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. november 17. 00:27
Az okfejtés helyes. Csakhogy a dohányos valahogy úgy áll a cigihez, mint az alkesz az iváshoz...minél többet iszom, annál jobban remeg a kezem...minél jobban remeg a kezem, annál többet kilocskolok...minél többet kilocskolok, annál kevesebbet iszom...tehát minél többet iszom, annál kevesebbet iszom.... Talán Balog Zoltánnal lehetne egy ilyen kampányról egyeztetni. Jó éjszakát Mindenkinek!
kérdés
2014. november 16. 23:19
Öregapám 84 évesen tüdőgyulladást kapott. Először volt beteg életében. Kijött az orvos, s bizony a bábaasszony(akkor már védőnőnek hívták), Hérminka néni, naponta járt a Papát injekciózni. Papa igen megijedt, abbahagyta a bagózást, ágyban feküdt, még a fröccsét sem itta. Napról napra rosszabbul lett. Már kikészítették neki a temetésre az ünneplő ruháját. Tán három nap múlva, kikelt az ágyból, fújtatott egyet, s közölte, hogy 'no, ebből ölég vót'. Felöltözött, megivott egy kupicával a reggeli elé, majd ahogy szokta, elővette a dóznit, 'cigerettapapírt'. Akkurátusan a bal kezébe illesztett papír mélyedésébe elosztotta a jobb kézzel csippentett dohányt. Az első szippantás után, amikor távolba fújta a fűstöt, ahogy mindig is szokta, elnézett messze, utána. A tekintete megpihent, a cigeretta pedig lassan parázslott a szipkában tovább. Délután már ment a dolgára, azt is akkurátusan, mint mindég. Munka közben sohasem dohányzott.
zolka50.50
2014. november 16. 17:34
Bunkó vagy, muki.
Selamat
2014. november 16. 14:30
"Trendivé kellene tenni a nemdohányzást. Legyen ciki rágyújtani!" Maximálisan egyetértek! Ahogy anno az amerikai filmipar a dohánygyáros haverjaik kedvéért trendivé tudta tenni a bagózást, -s ami trendiségbe számtalan színészük belehalt-, ugyanígy trendivé lehet tenni az egészséges életet is. Egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!