A legyőzhetetlenség vége

2014. november 11. 07:38

Az 1998-as Fidesz elhitte, hogy győzhet. A 2014-es nem hitte, hogy veszíthet.

2014. november 11. 07:38
Bazsó Bálint
Jobbegyenes
„Bár csak egy várost vesztett el, jól látszik, sokkal, de sokkal többet: a legyőzhetetlenség mítoszát bukta el.
Az ózdi eredmény ugyanis azért következett be, mert azt hitte, helyben is (a cigány nemzetiségű szavazók immáron nyílt és minden visszafogottságot nélkülöző utaztatása, lefizetése), országosan is bármit megtehet.

Akármilyen furcsán is hangzik, a Lendvay utcában elhitték a saját propagandájukat: »három választást nyertünk meg idén, az ország mögöttünk áll« mondata mögött ugyanis azt gondolhatták: belefér az állandó kül- és belpolitikai konfrontáció, a korrupció megtűrése, a társadalom ingerküszöbének állandósult kitolása, de legfőképp, az észrevétlenül eluralkodó arrogancia. Egy hónap is elég volt arra, hogy rájöjjünk, rájöjjenek, ez bizony nagyon nincs így. (...)

Ózd egy dolgot bebizonyított: kellő alázattal, szerénységgel, töménytelen mennyiségű munkával, és az ideológia enyhe háttérbe szorításával igen is lehet választást nyerni, igen is lehet kétharmaddal győzni a Fidesz ellenében.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2014. november 11. 12:12
Legyőzhetetlensség mítosza? Mekkora hülyeség ez már! És a XIII. kerület? És Szeged? Ott is legyőzték a Fideszt. Nem csak idén, 4 éve is.
sagramor
2014. november 11. 10:31
korrupciós botrányok, alkalmatlan szavazógépek, cigányszavazatok vásárlása, fásy-mulató, demagóg propaganda... mintha csak a 2006-os mszp-ről beszélnénk. sajnálom, hogy ide jutott a fidesz, sokkal több lehetőség volt a kormányzásában.
Senye Péter
2014. november 11. 10:25
Függetlenül az ózdi fiaskótól, a Fidesznek ideje lenne gatyába rázni saját magát. A sztalini módszer, mikor a kommunista párt felső vezetését időközönként 'lecserélték', nem megoldás, mert az alsó káderek is előbb-utóbb elfogynak. Meg kell találni a módját, hogy tényleg néppárttá váljanak. Nem is annyira a Jobbiktól féltem, hanem attól, hogy az inga visszaleng és ott találjuk magunkat, mint ahol hat éve voltunk.
Tintamin
2014. november 11. 10:02
Komolyan van olyan, aki még képes védeni a Fideszt? Ezt a takony, tolvaj bandát, amelyik menekül, ha kamerát lát? Gondolkodó ember nem tud azonosulni ezzel a maffiával, akármennyire is jobboldalinak tartja magát. Mert akkor észreveszi, hogy ez a korrupt bagázs már egy neo-kommumista hűbéruralmat épít, nem jobboldali társadalmat. Hányni kell ezektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!