Az internetadó csak a vesztesek számát emelné

2014. október 24. 11:41

Az embereket nem leszoktatni kell az internet használatáról, hanem elérhetővé tenni számukra azt, hogy tudásra tegyenek szert a lehető legkönnyebben.

2014. október 24. 11:41
Muki
Fejlövés

Más helyeken az az irány, hogy az internet alanyi jogon legyen hozzáférhető. Úgy emlékszem, meg lett ígérve: internetet még a föld alól is. Néhány év múlva minden háztartásban lesz széles sávú internet, így végre minden magyar ember nézegetheti a kiscicás videókat és klikkelgethet kedvére, minden rendszer és elgondolás nélkül, mert a net csak erre való. A tudás és a készségek fejlesztésére, az ügyintézésre, a kommunikációra, szeretteinkkel való kapcsolattartásra alkalmatlan, ahogy a társadalmi szakadék enyhítését sem segíti elő. Reszeljen mindenki kalapácsfejet, rakjon össze csőbilincset, ehhez nem kell internet. Tudom, mert csináltam. És nyilván nem ezen alapul a 21. század ember alkotta valamennyi alrendszerének működése sem. Jobb a petróleumlámpa meg a postagalamb. Meg a kockás füzet.

Az embereket nem leszoktatni kell az internet használatáról, hanem elérhetővé tenni számukra azt, hogy tudásra tegyenek szert a lehető legkönnyebben. Hogy aki, mondjuk, nem született bele az úgynevezett középosztályba, annak a lehető legkönnyebben sikerüljön legyőznie a Bourdieau által leírt akadálypályát. Kulturális tőke, ennyit mondok csak most.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. október 25. 09:16
Az állampárt az agyatlan adóztatáson kívül semmihez sem ért.
Zsolt75
2014. október 24. 13:57
"orbánék 2 évig a MNYP-i megtakarításokból tartották 3 % alatt a hiányt." Ez is egy verzió. Meg az is, hogy abból fizették ki az IMF hitelt, amit "örököltek".
komondor
2014. október 24. 13:06
Nem normális kormány nem normális szavazói tudják csak ezt a szart "megmagyarázni" Ébredjetek agymosott fidesz szavazó, orsós átkurt titeket és nem is kicsit:-)))))))))
Zsolt75
2014. október 24. 12:50
"aki semmihez se ért az mehet közmunkabérért összeszerelni, akinek ez nem tetszik, az mehet külföldre, mert más nincs." Igen, külföldiában is szeretik, ha valaki nem ért semmihez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!