Elegünk van a hálapénzből

2014. szeptember 14. 11:01

A hálapénz rendszere akkor is a legalja mindennemű ember által létrehozott rendszernek, ha tudjuk, hogy a magyar doktorok bérezése fényévekre van külföldi kollégáikétól.

2014. szeptember 14. 11:01
Muki
Fejlövés

„Viszont a hálapénz rendszere akkor is a legalja mindennemű ember által létrehozott rendszernek, ha tudjuk, hogy a magyar doktorok bérezése fényévekre van külföldi kollégáikétól. Kár szépíteni, így van. Most lehetne írni, hogy a néha kipattanó parabotrányok nem tesznek jót az egészségügy megítélése szempontjából. Holott nem a néha a sajtóban is teret kapó ügyek, hanem a folyamatos praxis az, ami tönkretesz mindent. A »kinek mennyi a tarifája?« kérdés már az első pillanattól kezdve hátráltatja a gyógyulást és a minden emberi létezés alapjául szolgáló bizalom kialakulását.


Sorolhatjuk az ezerszer mantrázott tételeket, amelyektől azt várjuk, hogy az majd »kivezeti a hálapénzt a rendszerből«. A beteg bármire kész a túlélésért, miközben a parát elutasító doktort vagy éppen ápolót a víz veri ki az élet számos területét uraló kiskapuk szövevényes rendszerét plasztikusan megjelenítő borítéktól. De talán még nincs meg a kritikus tömeg.

Eszemben sincs e torz rendszer miatt csak és kizárólag az egészségügyi rendszer dolgozóit hibáztatni. Az orvosok jelentős része pontosan ismeri a paraszolvencia tarthatatlanságát, s kellően utálja is a rendszert. Szelelnek is elfelé oda, ahol ilyen állatfajta nem tenyészik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2014. szeptember 14. 20:12
Nem tudom, miért van ez a hálapénz elleni örökös kampány. Persze, hogy nem jó, meg hosszú távon, ha javul a gazdaságunk, akkor szűnjön meg. Könyörgöm, legalább addig sem mennek el az orvosaink, ráadásul igazságos, mert ha nem adsz, akkor is ellátnak (tapasztalataim szerint ugyanúgy), de mindenki annyit ad, amennyije van: igazságos közteherviselés. Majd lassan kihal.
Agnieszka
2014. szeptember 14. 17:46
Egy operáló orvos cca. 10 évig tanul, gyakorol, míg túl a rezidensi éveken, önállóan dolgozhat, újabb 10 éves gyakorlattal havonta kézhez kap ügyelettel, a két gyermeke után járó gyermektámogatással 300.000.- Ft-ot. Van, akinek ez nagyon sok, de annak a munkája nem jár rendkívüli felelősséggel és nem kíván csak sok-sok év folyamán megszerezhető képzettséget, gyakorlatot a tehetség és akarat mellett. Ahhoz, h. ebből a pénzből kocsit, lakást, berendezést, felszerelést lehessen venni, ez a fizetés nagyon alacsony. Nagyon alacsony ahhoz képest is, h. a szerencsésebb nyugati országokban mennyit lehet keresni. Van 35 ezer orvos. Döntés kérdése, h. a fizetésüket cca. háromszorosára emeli a kormányzat és ezzel elérik egy jó informatikus, középszintű banki vezető illetményét, miáltal lesz normális jövedelem, táppénz és nyugdíj, v. egy nagyon fontos gazdasági szektorban továbbra sem lesz rend, de hovatovább munkavállaló sem. Ahhoz, h. a hálapénz rendszert el lehessen felejteni, bátor kormányzati lépés kell.
potyka
2014. szeptember 14. 13:46
Amíg adják addig lesz, ha már nem adják akkor nem lesz, ilyen eccerű! Sok fidesz hülye leszavazta a kórházi napidíjat most meg tolják a pénzt mint akinek csak a baja van vele. :DDDDD USA -ban olyan biztosítás van havi 700 dolcsiért aki kórházba kerül a picsáját kinyalják luxus körülmények között, a személyzet vagy az orvos egy száll virágot el mer fogadni pafff ki van rúgva! :DDDD Persze nekünk a ruszki modell a fasza ebben is: http://www.diagnosticum.hu/Az_orosz_egeszsegugyi_rendszer
heep
2014. szeptember 14. 12:03
"a magyar doktorok bérezése fényévekre van külföldi kollégáikétól." És ez mindaddig így is fog maradni amíg a páciensek bérezése (így az általuk fizetett EÜ járulék is) parszekekre lesz a nyugati kollégáiktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!