Pattanj bringára ittasan: nem kellene kísérletezgetni

2014. július 25. 09:20

Egy anómiával küzdő társadalom esetében tovább lazítani az egyébként is csak nagy nehezen betartott, és úgy-ahogy működő szabályokon több mint ostobaság.

2014. július 25. 09:20
Muki
Fejlövés

Az ittas bringások törvényi szóval való kiengedése a forgalomba komolyan próbára tett. Tartok tőle, hogy ez csak fokozódni fog, amikor egyébként is kisebb túlélőtúrával ér fel bringával közlekedni Budapesten. És nem az autósok, éppen ellenkezőleg: a semmilyen írott és íratlan szabályt nem tisztelő bringások százai miatt. Noha nem írom ki a homlokomra, csak kerékpárral közlekedem, és a köredzéseimet sem gyalog végzem el, így regényt tudnék írni arról a tortúráról – más szóval baleset-elhárításról –, amit végeznem kell szinte minden kilométeren a kerékpárosok egy része miatt.

E szabály köz- és önveszélyes alapból is, ám egy olyan társadalomban, ahol a normaszegés a legkedveltebb és legsikeresebb sportágak közé tartozik, több mint veszélyes kísérlet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. szeptember 18. 00:07
Aki kitalálta ezt a baromságot, jól leitatva ki kellene zavarni az M1-re. Hogy több kárt ne okozzon, mások életével ne játszadozhasson.
Apáczai
2014. szeptember 18. 00:07
Vagy be volt lőve az illető?
Ouroboros
2014. július 27. 11:45
Nehogy már az döntse el a szabályzást, hogy mi van Pesten. Másutt a legtöbb embernek a bicikli A közlekedési eszköz, következésképp az utakon se nagyon van útban akár a föltűnően kacskaringózó biciklis se. És az emberek így is, úgy is föl fognak szállni a biciklire. A különbség csak az, hogy ez mennyibe kerül nekik.
Kárpáti Zoltán
2014. július 27. 11:45
Mitől félsz? A veszélytől? Az az élet. Aki meg 20 km/h óránál nem tud lekezelni bármit, és attól érzi magát fenyegetve, annak az idegzete a gyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!