A gyűlöletbeszéd haszna

2014. július 22. 13:11

Mindenképp megtalálnám azt az embert, akit a többség fenntartások nélkül, egységbe forrva és örömmel tud gyűlölni.

2014. július 22. 13:11
Becker András
Átlátszó blog

Ha én egy elszegényedett magyar kistelepülés polgármestere lennék, aki évek óta nem hajlandó ténylegesen elszámolni a falu pénzével, és olyanokat lennék kénytelen írni a zárszámadásba, hogy »Egyéb: 15 000 000 forint«, miközben mindenki tudja, hogy azt az egyebet a hóbortjaimra költöttem – nos, akkor elkezdenék kavarni, kihűlt ellenségeskedéseket élesztenék újra, az egyiket jutalmaznám, a másikat büntetném, hogy gyűlöljék ők is egymást, és mindenképp megtalálnám azt az embert, akit a többség fenntartások nélkül, egységbe forrva és örömmel tud gyűlölni.

Ő lesz a faluban a buzi. Vagy a zsidó. Vagy a néger-cigány-arab-román. Hajléktalan. Közmunkás. Mire eljutunk idáig, az ellenségeskedés és az indulat olyan mértékben szétszabdalja a faluközösséget, hogy már nem lesz kitől tartanom, háborítatlanul folyhat tovább az üzletmenet.

Igen, ennyire primitív ez a világszerte népszerű hatalomtechnikai eszköz, használja boldog-boldogtalan. Néhány szervezet azért lobbizik, hogy a mai nap legyen a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak napja. Sok sikert hozzá, bár ezeknek a világnapoknak, európai emléknapoknak és egyebeknek nem sok haszna van, de ártani biztos nem fog. Mi a magunk részéről továbbra is az üzletmenetre koncentrálunk, a gyűlölet-bűncselekmények szempontjából valami (járulékos) haszna sokszor annak is van.

Ennyire primitív ez bizony.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. július 23. 00:05
Nos, akkor abba kéne fejezni a gyűlölködést, azt, hogy egy kisebbség ádáz gyűlöletében minden oldalról támad, ha oka van rá, ha nincs, mint a piranják. Én még emlékszem Hegedüs Zsuzsa és Kis János "Tégy a gyűlölet ellen" című vonatára, mellyel körbevonatozták Magyarországot, és ültették a gyűlöletpalántákat. (1995.) Aztán addig öntözte a liberális horda, míg ki nem virágzott itt-ott.
balbako_
2014. július 22. 19:02
Íróasztal politizálás. (Ez is egy szakma ám!)
orion
2014. július 22. 17:11
Az átlátszó szöveg nem érdekel, de a "lobbizik" linket megnéztem. No hate, rendben van, de hogy az oldal tele van hejjjesirási hibával... én ilyet elvből nem írok alá. (ezt mondjuk amúgy sem, mert nagyon unom a jobboldalizást, a rasszistázást, a cigányokat , a szivárványos fick..nőc..szóval az ábácés bandát) Ha ilyen petíciót szerkesztenék, Szögi tanár úr halála napját tenném meg a rasszizmus áldozatai emléknapjává. Az ugyanis vegytiszta, ideológiamentes rasszista gyilkosság volt.
luji
2014. július 22. 14:30
Kisebbségi komplexussal küszködik ez a fickó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!