I-gen-is van romabűnözés, romabűnözés

2014. július 10. 12:38

A cigánybűnözés mint fogalom használata most lesz igazán szórakoztató. Eddig ugyanis a felállás az volt: az egyik kimondta, tehát rasszista, cigánygyűlölő, kirekesztő, a másik elhallgatta, tehát toleráns, nyugati, nyitott, felvilágosult.

2014. július 10. 12:38
Bazsó Bálint
Jobbegyenes

A cigánybűnözés mint fogalom használata most lesz igazán szórakoztató. Eddig ugyanis a felállás az volt: az egyik kimondta, tehát rasszista, cigánygyűlölő, kirekesztő, a másik elhallgatta, tehát toleráns, nyugati, nyitott, felvilágosult. Pofonegyszerű volt a közbeszéd, túl sokat nem kellett rajta agyalnia senkinek, mindenki megtalálta a helyét a nagy egészben.

Persze attól, hogy a DK most széttrollkodja a baloldal megdönthetetlennek hitt bástyáit, még szemernyivel sem lesz hitelesebb, ellenben roppantul szórakoztató látni azt az értetlenkedéssel vegyes viszolygást, ami odaát épp csak elkezdett kibontakozni.

Nyilván sok minden nem fog változni. A baloldal most belesüllyed egy kifejezés körüli végnélküli értelmetlen álvitába, Heller Ágnesék talán már körmölik a mindenkori ötven értelmiségi által aláírt petíciót, talán még Eörsi is elhatárolódik jövő héten a meggondolatlan gondolataitól. Valakik továbbra is gyártják majd jó pénzért a semmit nem érő tanulmányokat, valaki más pedig továbbra is viszi a napos csibéket vacsorára. És néhány valóban előremutató helyi kezdeményezés kivételével egyszerűen nem történik semmi, csak a folyamatos mellébeszélés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kumkum
2014. július 11. 09:34
Megint racuppan mindenki a gumicsontra. :-( Teljesen erdektelen, hogy van-e ciganybunozes, vagy nincs. El lehet vitatkozni, hogy a ciganyok kozott magasabb-e az egy fore juto elkovetett buncselekmenyek szama. De akinek ellopjak a biciklijet, annak mindegy, hogy az elkovetonek milyen az etnikuma/hajszine/testmagassaga. Gyors es hatekony rendorsegi intezkedest var el, az elkoveto megtalalasat/eliteleset , a karanak megteriteset. A rendorseg es ugyeszseg impotens, es alkalmatlan a sajat munkajanak elvegzesere. Mivel nem tudnak sikeresen kuzdeni a bunozes ellen, ezert a politikusok elkezdik satirozgatni azt, kulonbozo cimkeket aggatni ra. A cigany bunozokkel nincs nagyobb baj, mint a nem cigany bunozokkel: bunoznek. Ezt a problemat kell megoldani, hiaba probaljak ezt rasszizmussal eltakarni sokan.
Antifasiszta_Légió
2014. július 10. 22:39
ez a cigányozás is csak addig tart amíg lenem zajlanak az önkormányzati választások...
Antifasiszta_Légió
2014. július 10. 22:39
ez a cigányozás is csak addig tart amíg lenem zajlanak az önkormányzati választások...
Motivince
2014. július 10. 19:37
igy van van cigánybünözés attol függ hogy nézük ha egy cigány lop el egy biciklit akkor van ha egy magyar akkor mi van ??? NA nem védem a cigányokat de sok rendes vis van közöttük ja a MÓRI agyonlövöldözéses az milyen bünözés volt ahol halomra lötték az árttatlanokat???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!