Macskakövek

2014. június 25. 13:30

Ma már talán rá-rájönnek mindenféle hatalmi helyeken, hogy a város nem csak az autók városa, hogy tud már más szempont is lenni, mint az autóké.

2014. június 25. 13:30
Uj Péter
NOL

„Én Bartók Béla útiként éltem át ezt a siralmas lesimulást. Évtizedekig sírt mindenki a macskakő miatt, a taxisok is inkább elkerülték, és a lengéscsillapító-csere árát követelték volna Demszkyn, én persze már tudtam a vége felé, hogy nem, nem szabad aszfaltozni, mert hiába nyerünk sima és lengéscsillapító-barát felületet, elveszik a tér, elvesznek a görbék, apró gödrök és a zötykölődés. És tényleg, egy siralmas autópálya lett a Bartókból, semmi utca- vagy fasorszerű sincs már benne, semmi emberi dimb-domb, girbgurb, csak zökkenőmentes előrehaladás. Egy sivatag. Ráadásul dűnétlen.

Lehetett gondolni, hogy most már egy kicsikét változik a helyzet, ma már talán rá-rájönnek mindenféle hatalmi helyeken, hogy a város nem csak az autók városa, hogy tud már más szempont is lenni, mint az autóké, voltak biztató jelek, kerékpáros-, gyalogosbarát villanások.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. június 25. 16:56
Ezeknél a balliberátoroknál az Isten sem ismeri ki magát. Hiába, amikor ügyfogyásban szenvednek,no meg nagy a meleg,ilyen reakciókat vált ki. De tényleg,Debrecen nyakas kálvinistái,ezekhez a nyafogó firkászokhoz képest,angyalok voltak!!
MZ/X
2014. június 25. 15:27
Meg Peti! Jó lennének a közös retyókat is visszaállítani a gang végébe, nem?
Akitlosz
2014. június 25. 13:50
Hát, hogy a zötykölődés hiányozzon valakinek! Amúgy azok azok az apró gödrök a bicikliseknek sem jók, sőt a gyalogosoknak sem. Anyám törte már úgy össze magát, hogy megbotlott a járdán. Nem, nem volt sima a járda. Rosszat tesz ez az ember, a balesetveszélyes és a kényelmetlen életet propagálja. Ami egyúttal drágább élet is.
rosszkutya
2014. június 25. 13:47
Így van, a város nem az autósoké, úgyhogy innentől kezdve a gyalogosok, meg a bringások is járuljanak hozzá az úthálózat fenntartásához annyival, amennyivel az autósok kénytelenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!