(Tit)ok és (tit)okozat

2014. január 02. 08:27

A kormánypropaganda szerint a szélesebb nyilvánosság lehetőségét ők teremtették meg. Ellenkezőleg.

2014. január 02. 08:27
Révész Sándor
NOL

„Mostantól hozhatják nyilvánosságra a megfigyeltek megfigyelőik nevét. Hozom: Réthly Gábor (született 1961. augusztus 14., beszervezte: Somosi Sándor r.szds.) és Flaskay Miklós (1961. május 15., Kovács Sándor r.szds.). Nevezett urakat nem ismerem. Nem az én ismerőseim voltak, hanem az ismerőseimé. Nincsenek érzelmeim velük kapcsolatban. Derék vagy rongy emberek – fogalmam sincs. Nem tekintem magam áldozatnak, a nekem átadott 6-os kartonokon szereplő neveket nem az áldozat jogán hozom nyilvánosságra, hanem abban a meg győződésben, hogy a diktatúra szolgálatában keletkezett titkokat demokrata nem tekintheti titoknak, és mindent meg kell tennie, amit tehet, azért, hogy ne maradjanak azok. Minden olyan titok jogosulatlan, mely jogsértést véd. A nevezettek és környezetük majd kezdenek ezzel az információval valamit, remélem, végül javukra szolgál majd.

Polgártársainknak tudniuk kell: csak azok a titkosítási ígéretek érvényesek, melyek megfelelnek egy demokratikus jogállam szabályainak. A mostani rezsimhez is így viszonyuljanak.

A kormánypropaganda szerint a szélesebb nyilvánosság lehetőségét ők teremtették meg. Ellenkezőleg. A legteljesebb adatállományt őrző mágnesszalagok nyilvánosságra kerülését ők akadályozták meg, az ellenzéki javaslatok félrerúgásával ők szűkítették le a titokbontásra jogosultak körét, ők akadályozzák, ahogy tudják, a diktatúra titkosszolgálatával foglalkozó legkompetensebb történészek munkáját, ők akarják a pártkádereikkel feltöltött kincstári bizottsággal kisajátítani és a saját képükre torzítani a múltunkat. Annál több okunk van rá, hogy a résbe, mit nyitni kényszerültek, betegyük a lábunkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. január 02. 21:47
mi az, révészkém, ellenőrizni kellett elvtársi megbízhatóságodat? elvégre a jelentőkről is jelentettek és a megfigyelőket is megfigyelték. szóval akár az is lehet, hogy te már akkor is nagy marha demokrata voltál, de az is, hogy marha nagy népidemokrata.
Alarik
2014. január 02. 12:19
Valahogy ezzel elkéstek a mindenkori illetékesek, kb 24 évet. A legelején kellett volna rendet tenni, különbséget téve a kényszerített és önkéntes-nevezzük így-együtt működők közt, és semmiképp nem elfeledkezve a nagyobb szarháziakról, a rendszer működtetőiről, minden szinten. Tartok tőle, ez az egész szarhalmaz mára már végleg ránk száradt.
puszika
2014. január 02. 11:00
Ezt Te mondod Révész,a képed alapján,még bizonyosan kiszolgálója voltál annak a rendszernek! Semmi emberek vagytok ti mindannyian!
Charlie Chan
2014. január 02. 10:54
Igazad van, Sanya: nem a Fidesz meg a rndszerváltás, hanem az állampárt és a Népszabadság teremtette meg. Primitív provokátor egy szennylapnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!