De hova tűnt Kumin Ferenc?

2014. január 24. 09:15

Amennyiben a Nagy Testvér bírál, akkor hallgatunk.

2014. január 24. 09:15
Huszka Imre
hvg.hu

„A birodalomnak nem vágunk vissza: néhány napja találkozhatott a közvélemény a 444.hu révén az orosz külügyminisztériumnak a múlt évet értékelő szabadság- és demokráciajelentésével, mely sajnálatos módon annyira közel esett időben a Putyin–Orbán-paktumhoz, hogy – bár a hír már egy hetes –, sem a magyar külügynek, sem a Magyarország megítélésének glancolására szakosodott ezerfejű, obskúrus tenyészetnek nem volt érkezése cáfolni vagy elítélni a dokumentumot, melyben meglehetősen súlyos megállapítások vannak ránk nézvést.

Megállapításokkal szemben lapítás, ez most az aktuális direktíva, akár a nyolcvanas évek elején: akkor is lehetett mondani már ezt-azt, de a Szovjetunió tabu volt. »Még el találják zárni Ivánék az olajcsapot…« – susogták a bennfenteskedők. A paktum megkötésének körülményeiből, megkötőinek a szólásszabadság iránt érzett zsigeri utálatából automatikusan következik a slepp „pofát súlyba” hozzáállása, a máskor gyorsreagálású, pikírt és éles nyelvű kommunikációs hadosztályok némasága. A svéd televízió filmje, Heller Ágnes, Schiff András nyilatkozatai, vagy épp a török külügy folyóiratcikke simán kihozta belőlük a maximumot, de a medve, az nem játék.

Pedig a jelentés éppen Magyarországba rúg a legnagyobbat, amikor amolyan hruscsovi »maguknál meg verik a négereket« -alapon vonja kétségbe egész Európában a demokrácia, a szólásszabadság és az emberi jogok érvényesülését. Más szóval mi vagyunk az osztályban, akiktől még az orosz gyerekeket is tiltják a szüleik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2014. január 24. 12:35
kumin nertars felcsuton szotyizik..nem illik zavarni.
Anti Komcsi
2014. január 24. 11:00
A bulvár hvg ismét mellélőtt. A sas nem csapkod legyek után. Minket se érdekel mit hazudik az emberi jogokat sárbatipró Puryin rezsim. Vajon miért is akarja nyugat bojkottálni a Socsi olimpiát? Paks ok, technológia kell, olcsó áram kell, véleményüket másról nem kértük és nem is érdekel. Inkább a több száz politikai fogolyról és új gulág rendszerről tessenek érdeklődni továris hvg.
Berecskereki
2014. január 24. 10:44
Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy az Orosz Külügyminisztérium az ENSZ, az Európa Tanács és a nemzetközi jogvédőszervezetek anyagaiból állította össze az elemzését. Akkor nézzük ebből a szempontból. Az előzőekben említett szervezetek is készítettek elmarasztaló elemzések, kiadtak nyilatkozatokat Oroszországgal kapcsolatban. Ebből arra lehet következtetni, hogy az orosz Külügyminisztérium erre adott választ az elemzésében, amely feltételezhetően azt sugallja; Ne bennünket vegzáljatok, amikor a nagy demokratikus szövetségben sem tudtuk megfelelően működni. Mivel az említett szervezetek anyagaira támaszkodik, így nem vizsgálták, hogy az említett problémák Magyarország tekintetében valósak, vagy nem és milyen részarányt képviselnek – ezt az érintett szervezetek sem mutatták ki sohasem, csak általánosítottak – az egészhez viszonyítva. Amennyiben így van - márpedig úgy néz ki, hogy így van –akkor elsősorban az érintett szervezeteknél van mit keresni és nem az orosz Külügyminisztériumnál. Így azt is mondhatjuk, hogy nem a Külügyminisztérium marasztalja el az Magyarországot, hanem az érintett szervezetek, akik kiadták az anyagot és amelyből a külügy szerezte az információit. Mindezek figyelembevételével szerintem a 444.hu írása és a HVG írása sem fedi a teljes valóságot, ügyes csúsztatás az alapja. Aki ismeri az angol nyelvet javaslom elolvasni a külügy elemzését, mely a másodikként megadott linken található. Berecskereki 2014. január 24. 10:12
Berecskereki
2014. január 24. 10:12
A 444.hu írására támaszkodó Huszka Imre és a 444 szerzője is csak azt felejteni leírni, hogy az orosz Külügyminisztérium a jelentését,az ENSZ, az Európa Tanács és a nemzetközi jogvédőszervezetek anyagaiból állította össze. http://hungarian.ruvr.ru/2014_01_21/Europa-nem-ismerte-meg-magat-a-tukorben/ Itt pedig elolvasható az angol nyelvű jelentés (Jobbra az utolsót néztem meg.), amely http://www.mid.ru/bdomp/ns-dgpch.nsf/03c344d01162d351442579510044415b/44257b100055de8444257c60004a6491!OpenDocument letölthető. A dokumentum szövege is azt bizonyítja, hogy nem önálló elemzése a Külügyminisztériumnak, hanem az ENSZ, az Európa Tanács és a nemzetközi jogvédőszervezetek anyagaiból került összeállításra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!