Gágogó jogvédelem

2013. december 05. 18:08

Ugyanilyen alapon nem szenvednek hátrányt a férfinemhez tartozó polgártársak, amikor ledér ruhás fotózáshoz keresnek modelleket a bulvárlapok?

2013. december 05. 18:08
Torkos Matild
MNO

„A jogra hivatkozva bizonyítottan gyilkosságot elkövető embereket engednek szabadon, mert nem sikerült határidőre ítéletet hozni büntetőperes ügyükben, hogy azután nemzetközi körözési parancs segítségével lehessen – a társadalom védelme érdekében – rács mögé zárni őket. (...)


Még az egyenlő bánásmód jogának érvényesülését is egy jogvédő hatóság ellenőrzi, amely saját hatáskörében elrendelheti a vizsgálatokat, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy leginkább a hozzá forduló beadványok kivizsgálásával foglalkozik. Nyilván ez magyarázza, hogy olyan ügyek töltik ki a jogvédők munkaidejét, mint amilyen a HaHa-s aktivista beadványának kivizsgálása volt. Teczár Szilárd még tavasszal írt panaszában azt kifogásolta, hogy egy fővárosi szórakozóhely ingyen engedi be a lányokat, miközben a fiúknak fizetniük kell, ezer forintért belépőjegyet kell váltaniuk. És novemberre – hosszú és alapos kivizsgálás után – megszületett az Egyenlő Bánásmód Hatóság nevű műintézmény döntése, amely igazat adott a HaHa aktivistájának. Reagálhatnánk erre úgy, hogy haha, de azért mégiscsak nagy tudású jogászok fogalmazták azt a határozatot, törvényeinkre hivatkozván, ráadásul oly módon, hogy a szórakozóhely a férfiakkal szemben követett el diszkriminációt. Magyarán a férfiak jogát az egyenlő bánásmódhoz sértette meg a Doboz nevű vendéglátóhely azzal, hogy tőlük kért a belépésért pénzt, a gyengébbik nemtől pedig nem. Micsoda hátrányt kell elszenvedniük szegény férfiaknak. Vajon ugyanilyen alapon nem szenvednek hátrányt a férfinemhez tartozó polgártársak, amikor ledér ruhás fotózáshoz keresnek modelleket a bulvárlapok? Ugyanolyan eséllyel kerülhetnek vajon címlapra – a dobozbéli belépőnél jóval magasabb összegű gázsiért –, hogy megvillanthassák a bulvárlapok női olvasóinak örömére legalább a kockahasukat? Aligha. Üzleti megfontolásból – micsoda jogsértés az egyenlő bánásmód terén – bizony a vetkőzésre hajlandó nőtársak elsöprő pozitív diszkriminációt élveznek minden egyes nap, több százszor megsértve az egyenlő bánásmódra vonatkozó törvényeinket. Vagyis, ha az Egyenlő Bánásmód Hatóság következetes és egyenlő mércével ír, és saját maga is indíthat vizsgálatokat, kutya kötelessége megtenni, hogy holnap bekopogtat a bulvárlapok szerkesztőségébe és kivizsgálja, miért pont a ledér ruhás nők élveznek nagyobb előnyt a férfimodellekkel szemben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. december 05. 22:43
Akadjon a torkodon a betű, Matild!
=nessuno=
2013. december 05. 22:37
Nem jogásznak tetszik lenni az újságíró néninek. :)))
Nannyó
2013. december 05. 22:24
Jajjj, kedves Matild, majd én képviselem a kockahasú férfimodelleket a ledér lányokkal szemben az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt! :))))
kunzoo
2013. december 05. 21:12
Matild, csak aztán nehogy téged lássunk a bulvárlapokban ledér ruhában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!