A fűfogyasztás nem betegség

2013. november 18. 09:54

A 4K! rácsúszott egy önkormányzati képviselőnk szerencsétlen félmondatára. Igazán gratulálok, ezt hívják műbalhénak.

2013. november 18. 09:54
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

A fűfogyasztás nem betegség (legfeljebb, ha átcsúszik szenvedélybetegségbe, mint például a mértéktelen alkoholizálás). Ez számomra evidencia. A 4K! rácsúszott (http://os.mti.hu/hirek/91999/a_negyedik_koztarsasag_part_kozlemenye) egy önkormányzati képviselőnk szerencsétlen félmondatára. Igazán gratulálok, ezt hívják műbalhénak.Ugye Horváth Zoli mondatának második felét is értette mindenki? »Nem bűncselekményként« Az LMP kezdetektől fogva, 2009. óta (http://www.ckmagazin.info/szemléletválltás-kell) a dekriminalizációt (ami kétségtelenül nem egyenlő a legalizációval) és az ártalomcsökkentő drogpolitikát támogatta. Kedves 4K!-sok, tudunk esetleg másról is beszélgetni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2013. november 18. 15:14
A legnagyobb probléma ezzel az egésszel az önbecsapás mechanizmusa, valós teljesítmények nélküli jutalmazás, ami a lelki egyensúly felborulásához vezet, később a személyiség torzulásához és egyéb pszichés zavarokhoz. A fűfogyasztás tehát betegség, még akkor is, ha ez ideig-óráig nem akadályozza a fogyasztót a hétköznapi teendők elvégzésében. De később akadályozni fogja. Kinek pár év, kinek húsz, személye válogatja. Végül is a rabszolgák igen hasznos tagjai voltak egy valamikori társadalomnak, más kérdés, hogy pszichésen eléggé megterhelő lehetett. A füves önként vállalja a rabszolgaságot, miközben azzal ámítja magát, hogy tudja kezelni és ura önmagának. Na meg ez az alkohollal való összehasonlítgatás is marhaság. De pl, ha egy, a kultúránkban elfogadott és legális drogot ennyire képtelen jól kezelni a társadalom, hogy élen járunk alkoholizmus és az ehhez kapcsolható negatív következmények tekintetében, akkor kifejezetten felelőtlen hozzáállás, hogy egy hasonló- ha már - drogot legalizáljunk, ami ráadásul 'kultúraidegen'.
Türelem
2013. november 18. 13:53
Már csodálkoztam is, hogy Schiffer reakció nélkül hagyja a pártja bázisát hátrányosan érintő vidéki önkormányzati képviselő "meggondolatlan" nyilatkozatát. De azért végre megszólalt, mielőtt még valaki azt gondolná, hogy az LMP lepaktált a konzervatívokkal. Csak semmi arculatvesztés, különben hogy lesz ebből öt százalék? De azért az szomorú, hogy a jobb sorsra érdemes Schiffer csak a drogosok támogatásával nyerhet esélyt a parlamenti küszöb átlépésre. Ő többet érdemelne.
balbako_
2013. november 18. 12:19
Ő már túl van rajta.(Ez a véleményén is látszik).
Senye Péter
2013. november 18. 12:07
Ha egy szalmakazal mellett gyufát gyújtok, az nem gyújtogatás. Csak könnyen az lehet. Ezért nem szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!